28.01.2018      11:30

PREDSTAVLJA SE: GEA College

GEA College je mednarodno poslovno izobraževalno središče, ki ponuja tako višješolske kot študijske programe 1. in 2. stopnje. Je zasebna izobraževalna ustanova z 28-letno tradicijo, specializirana za področje podjetništva in drugih poslovnih ved. Pri oblikovanju in izvajanju programov upoštevamo globalne trende, mednarodne standarde za področje izobraževanja in usposabljanja ter predvsem zahteve v zvezi z znanji in spretnostmi zaposlenih in podjetnikov, ki jih pred njih postavljajo trgi in naraščajoča kompleksnost poslovnih procesov.

Katere so prednosti študija na vašem izobraževalnem centru?

Podjetniška miselnost je izhodišče in rdeča nit vsega, kar poučujemo. Pri nas vzgajamo in izobražujemo poslovneže in podjetnike, ne zgolj ekonomistov.  Od drugih tovrstnih izobraževalnih ustanov se ločimo tudi po tem, da spodbujamo kreativnost (predmet Ustvarjalnost in inovativnost imajo naši študentje že v prvem letniku) in ponujamo individualni pristop (študent ni le številka). Dobro smo povezani s tujimi fakultetami, kjer lahko naši študentje opravijo del obveznosti v obliki študijske izmenjave ali prakse. Predvsem pa je naša prednost močna povezanost z gospodarstvom, saj tesno sodelujemo s podjetji in imamo veliko gostujočih predavateljev, ki sodijo v sam vrh podjetnikov.

Med našimi študenti in diplomanti je ogromno takih, ki nadaljujejo delo v družinskih podjetjih. Po drugi strani pa se prav zaradi vzpodbude, ki jim jo nudimo, in znanj, ki so jih pridobili pri nas, odločijo tudi za začetek lastne podjetniške poti. Ponosni smo, da uspemo študente naučiti podjetniškega načina razmišljanja, ki pride prav v lastnem podjetju ali zaposlenim v drugem podjetju. Med našimi diplomanti so uspešni podjetniki, kot so direktorica Skaze Tanja Skaza, direktor Eurosada Boštjan Kozole, izvršni direktor Sensilaba Domen Ščukovt in mnogi drugi.

Katere novosti ste vpeljali nazadnje in kaj pripravljate za naprej?

Tu moramo izpostaviti triletni dodiplomski študijski program digitalnega marketinga, ki ga ponujamo kot edina fakulteta v naši regiji, prenovili pa smo tudi podiplomski študijski program Upravljanje s tveganji in korporativna varnost. Prednost naše fakultete je tudi ta, da nekateri programi omogočajo študij na daljavo oziroma t. i. e-študij.

Poleg širokega teoretičnega znanja, se študentje tudi praktično usposobijo. Najbolj pomembno je, da jih naučimo podjetniške miselnosti ter jih povezujemo z uspešnimi podjetji in podjetniki. Ponujamo višješolske programe (Gostinstvo in turizem, Informatika, Organizator socialne mreže, Poslovni sekretar, Ekonomist – računovodska smer, Ekonomist – poslovna smer, Ekonomist – zavarovalniška smer in Snovanje vizualnih komunikacij in trženja), dodiplomske programe (Podjetništvo, Digitalni marketing in Premoženjsko svetovanje) in podiplomska programa (Podjetniški management in Upravljanje s tveganji in korporativna varnost).

Naš karierni center skrbi za povezovanje med gospodarstvom in našo izobraževalno ustanovo, se pravi, da študentom omogoča opravljanje prakse, obiske podjetji in poslušanje predavanj številnih uglednih podjetnikov. Imamo mednarodno pisarno, ki študentom omogoča mednarodne izmenjave in prakse. Aktiven je tudi Alumni klub, ki združuje in povezuje diplomante GEA College ter ustvarja pogoje za poslovne priložnosti. Sodelujemo tudi na številnih podjetniških tekmovanjih in smo povezani s poslovnimi inkubatorji. Z vsem tem za naše študente ustvarjamo čim bolj spodbudno okolje za podjetništvo.

Naši študentje relativno enostavno pridejo do kariernih priložnosti v podjetjih vseh panog in velikosti. Kar 98 odstotkov naših študentov v roku enega leta po končani izobrazbi dobi zaposlitev. Pogosto se odločijo za zagon lastnega podjetja ali start up-a, z znanjem in praktično usposobljenostjo, ki jo dobijo pri nas, pa so tudi na trgu dela zelo konkurenčni in visoko zaposljivi.

Želimo si zagnanih študentov, ki se od študija želijo »nekaj več«, ki se želijo naučiti podjetniške miselnosti in praktičnih znanj, ne glede na to, katero smer si izberejo.

GEA College
Dunajska 156