Kr’ Bis Band- Vsi smo Avsenik

  0

  Datum / Čas
  Date(s) - 9. september, 2018
  19.00 - 21.00

  Lokacija
  Kongresni center Brdo

  Kategorije


  Kr’ Bis Band je le dve leti stara, a že uveljavljena skupina kranjskih glasbenikov, ki največkrat nastopa kot pihalni orkester, priložnostno pa tudi v manjših zasedbah. Po uspešno izpeljanih projektih lani in predlani bo v zasedbi pihalnega orkestra pod vodstvom dirigenta prof. Tomaža Kukoviča nastopila tudi letos, in sicer v nedeljo, 9. septembra 2018, ob 19. uri v dvorani Grandis Kongresnega centra Brdo.
  Lani, ko so septembra navduševali z vsem dobro poznano filmsko glasbo, je njihov talent in kakovost muziciranja opazil tudi Slavko Avsenik mlajši, ki je kranjskim glasbenikom ponudil sodelovanje in tako bo že prihajajoči koncert nosil naslov #VsiSmoAvsenik. Kr’ Bis Band se bo predstavil s priredbami znanih melodij bratov Avsenik v različnih žanrih, kot jih še niste slišali. Si predstavljate, kako se slišijo Avsenikove pesmi, ki jih namesto narodno-zabavnega ansambla izvaja več kot 60-članski pihalni orkester, nekatere celo v slogu jazza, cha-cha-ja ali pa v slogu Straussovih polk in valčkov? Posebej za Kr’ Bis Band so priredbe napisali Jaka Pucihar, Matija Krečič, Tomaž Kukovič, Gašper Jereb in Peter Tovornik, velik del repertoarja pa je za Kr’ Bis Band napisal Slavko Avsenik mlajši, ki očetovo glasbo zagotovo najbolje pozna.
  V Kr’ Bis Bandu, ki ga je leta 2016 ustanovil Branko Djoković, igrajo večinoma mladi (stari med 15 in 30 let), ki so pred leti skupaj igrali v Mladinskem pihalnem orkestru Glasbene šole Kranj, zadnja leta pa se družijo avgusta in septembra, ko (že skoraj tradicionalno) priredijo koncert. Mnogi med njimi se z glasbo ukvarjajo le ljubiteljsko in igrajo v lokalnih orkestrih, nemalo jih je zaključilo ali pa še obiskujejo srednjo glasbeno šolo, med člani Kr’ Bis Banda pa je tudi nekaj profesionalnih glasbenikov ali študentov akademij za glasbo bodisi v Ljubljani bodisi drugje po Evropi.
  Vstopnice: Eventim
  sedišče: 15€
  študenti, upokojenci, dijaki: 12€
  http://www.eventim.si/si/vstopnice/vsismoavsenik-kranj-kongresni-center-brdo-1068514/performance.html

  PUSTI KOMENTAR

  Prosim vpiši svoj komentar
  Prosim vpiši ime

  Stran uporablja Akisment za zmanjševanje neželenih sporočil. Ugotovi kako obdeluje tvoje podatke.