Sponzorirano

Brezplačen JPP v poletnih mesecih vendarle tudi za dijake in študente

Potniki na vlaku
Sponzorirano

Še pred dvema dnevoma smo pisali, da smo študentje zopet pozabljeni in da vozovnica IJPP ne bo brezplačna, toda danes se je zgodil preobrat.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je na današnji tiskovni konferenci sporočil, da so se z izvajalci javnega potniškega prometa uspeli dogovoriti, da bodo tudi študentje in dijaki, ki so kupili junijsko mesečno, polletno ali letno vozovnico, upravičeni do brezplačne uporabe javnega potniškega prometa v poletnih dveh mesecih.

Spomnimo, pred dnevi je Portal subvencij potniškega prometa v izjavi za javnost sporočil, da zaradi finančnega izpada na področju javnega potniškega prometa, ki je zaradi virusa COVID-19 posledica dvomesečne prepovedi izvajanja prevozov, v mesecih julij in avgust 2020 ne bo izvedeno brezplačno podaljšanje veljavnosti subvencioniranih vozovnic za dijake in študente.

Prav tako pa minister poziva vse dijake in študente k doslednemu spoštovanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje pri uporabi javnega potniškega prometa.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version