Sponzorirano

Slovenski pravniki najboljši na svetu

Slika kipa pravice
Slovenska ekipa pravnikov je zmagala na tekmovanju v Washingtonu.
Sponzorirano

Ekipa študentov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je čez lužo dosegla odličen uspeh. Študentki tekmovalki Katja Grünfeld in Iva Ramuš Cvetkovič, študent Rok Kljajič kot coach ter mentorica izr. prof. dr. Vasilka Sancin so oktobra 2019 v Washingtonu D. C. (ZDA) na sedežu Ameriške vesoljske agencije (NASA) osvojili 1. mesto v svetovnem finalu mednarodnega tekmovanja Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition.

Njihov izjemni nastop so ocenjevali aktualni sodniki Meddržavnega sodišča v Haagu, na svetovnem finalu pa je slovenska ekipa premagala zmagovalne ekipe iz Azije, Severne Amerike, Afrike in Evrope. V finalnem obračunu so slovenski študentje prepričljivo zmagali proti ekipi iz Nigerije.

Mednarodno sodišče v Haagu (Nizozemska).

S tem je slovenska ekipa združila naslov evropskih in svetovnih prvakov. Evropski naslov so osvojili že maja 2019, ko so v finalnem delu premagali ekipo pravnikov z Dunaja.

Manfred Lachs Space Law Moot Court tekmovanje?

Gre za tekmovanje v poznavanju prava vesolja in mednarodnega javnega prava v organizaciji Mednarodnega inštituta za pravo vesolja (International Institute of Space Law) in Evropskega centra za pravo vesolja (European Centre for Space Law). Tekmovanje je zamišljeno kot simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu, ekipe pa se najprej pomerijo na regionalni ravni (v Evropi, Avstraliji, Aziji, Ameriki in Afriki), nato pa se zmagovalne ekipe pomerijo še med seboj.

Čestitke slovenski ekipi pravnikov!

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version