Recept za sladkosnede in razvajanja polne jesenske filmske večere

Približuje se tisti dan v letu, ko sta noč in dan enako dolga, to pa pomeni tudi, da so dnevi vse krajši, jesenski večeri pa vse daljši. In eno izmed prijetnejših jesensko-zimskih prostočasnih večernih opravil je zagotovo ogled dobrega filma. Najsi se h gledanju filma spravimo sami, v družbi prijateljev, ali pa s svojim najdražjim ali najdražjo, skoraj zagotovo velja, da filmski večer ne bo popoln, če bo umanjkala pokovka. Oz. po domače kokice. Kar pomislite: ko je v filmu napeto, grizemo pokovko; pretresljive solze drame utapljamo v pokovki; med dobro komedijo pa moramo paziti, da se nam med smehom kakšna pokovka ne zaleti. Nobenega dvoma torej ni: skledo pokovke potrebujemo in ker korakamo v jesen, naj bo ta jesensko začinjena.

Jesenske kokice s karamelo in jabolkom

Sestavine:

  • skodelica zrn pokovke,
  • velika vrečka jabolčnih krhljev,
  • skodelica masla,
  • skodelica rjavega sladkorja,
  • 4 žlice agavinega sirupa,
  • žlička mletega cimeta,
  • žlička vanilina,
  • ter sol po okusu.

Najprej v pokriti ponvi pripravimo pokovko, vmes pa segrejemo pečico na 200 stopinj.

Nato v kozici segrejemo maslo, rjavi sladkor in agavin sirup. Dodamo žličko soli. Mešanico pustimo brbotati nekaj minut, pri čemer je ne mešamo, da ne skvarimo slastne karamele. Ko kozico odstavimo, umešamo še cimet in vanilin.

Pokovki dodamo jabolčne krhlje, vse skupaj prelijemo z mešanico iz kozice, razporedimo na pladenj in pečemo 30 minut, da se pokovka res dobro prepoji s karamelo.

Preostane nam samo še, da se skupaj s skledo po jabolkih in karameli dišeče pokovke, najboljšo družbo in toplo odejo zavihtimo na kavč. Za piko na i pa lahko, preden stisnemo gumb »igraj«, še uživaško nazdravimo s kozarcem Konjiške penine Vintage iz vinske kleti Zlati grič. Ta bo s svojimi vonjavami po sadju, začimbah in kruhu perfektno zaokrožila večer. Pa naj se film prične!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.