Janša kot Nostradamus: »V naslednjih petih letih bo Slovenijo vodil predsednik«

Janez Janša je spregovoril na srečanju stranke SDS
Janez Janša je spregovoril na srečanju stranke SDS Foto: on sds

Bivši predsednik slovenske vlade Janez Janša je spregovoril na srečanju občinskih in mestnih odborov stranke SDS. Srečanja so se poleg njega udeležili tudi mnogi drugi predstavniki vodstva stranke in kandidat za predsednika republike dr. Anže Logar. Ob zaključku svojega govora je povedal tudi nekaj o volitvah, ki jih je v letu 2022 kar precej.

Srečanje stranke SDS v Bovcu

Janez Janša se je v svojem govoru zahvalil za veliko udeležbo, potem pa javnost spomnil na slovenske gasilce, ki so se v teh dneh borili z ognjem na Krasu. »Sosed je tisti, ki ti prvi priskoči na pomoč in tudi tokrat se je to zgodilo in zaradi tega smo lahko tudi v takšnih preizkušnjah večji optimisti,« je dejal o evropski solidarnosti, ki se je izkazala v zadnjih dneh.

Ker je šlo za srečanje stranke, je spregovoril tudi o državnozborskih, lokalnih in predsedniških volitvah. »Slovenska demokratska stranka je doslej zmagala na štirih lokalnih volitvah zaporedoma. In jeseni bo treba ponoviti še peto zmago. Vendar pa se bo potrebno potruditi, ker so razmere težje, kot so bile pred štirimi leti. Več bo treba narediti in mislim, da tudi današnja udeležba kaže, da smo na to pripravljeni,« je povedal o prihajajočih lokalnih volitvah.

Janša napovedal predsedniške volitve

»Mi verjamemo, da bo v naslednjih petih letih Slovenijo vodil predsednik,« je dejal Janez Janša. Po bučnemu aplavzu je dodal: »Pravijo, da se še nikoli ni zgodilo, da po noči ne bi prišlo jutro. Torej po tej zatemnitvi, ki je nastala aprila na državnozborskih volitvah, lahko velik korak k temu, da bo to jutro čim prej nastopilo, naredimo jeseni s tem, ko podpremo in pomagamo neodvisnemu kandidatu za predsednika države Anžetu Logarju, da zmaga.«

Med potrjenimi predsedniškimi kandidati so poleg Logarja (za zdaj) še podpredsednica največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, pravnica Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši in župan Kočevja Vladimir Prebilič.

Anže Logar bo eden izmed kandidatov na predsedniških volitvah
Anže Logar bo eden izmed kandidatov na predsedniških volitvah Foto: on sds

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOpozorilo veterinarjev: Človeških zdravil ne dajajte živalim!
Naslednji članekKrepitev vloge kariernih centrov v celostni obravnavi študentov

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.