Karl Erjavec od A do R in Ž

Karl Erjavec
Karl Erjavec

Karl Viktor Erjavec se je rodil leta 1960 v Belgiji in se v Slovenijo vrnil z 12 leti. Če izpustimo nekaj let, je potem sodeloval v strankah SLS, LDS in seveda DeSUS, pri kateri je bil od leta 2005 tudi njen predsednik. Minister za okolje, minister za obrambo in minister za zunanje zadeve Republike Slovenije so njegovi ministrski položaji, ki jih je zasedel v svoji karieri.

»Umikam se iz politike in bom podal tudi odstop s položaja ministra za obrambo.«

Po odločitvi kongresa, da ne bo več vodil stranke DeSUS ne vidi več razloga, da bi bil še naprej minister oziroma član vlade. Ponosen je na svoje dosežke in dosežke stranke v zadnjih 15 letih. Bil je pomemben člen v oblikovanju vlad in poudaril, da v tem ni bil zaradi osebnih dosežkov. Svoji naslednici Aleksandri Pivec želi uspešno nadaljevanje poti, ki jo je začel sam.

Simpatičen starejši moški z rahlo govorno napako, ki pomeni, da si bomo gospoda Erjavca zapomnili kot tistega, ki ni znal reči črke R in ne kot osebe, ki je ogromno pripomogla k razvoju Slovenije. Medtem, ko je imel z nami (mladimi) bolj malo opravka, saj je bil predsednik stranke, ki se je ukvarjala s problemi starejših in upokojenih, je za nas skrbel malo drugače – nasmejal nas je. Po drugi strani je smeh pol zdravja in spodaj te čaka nekaj zanimivih besed nekdanjega ministra.

Večkrat nasmejal Slovenijo

Poglejmo si nekaj izjavah našega Karla s katerimi nas je kar dobro nasmejal.

»Veste kaj imata skupnega Janša in Pahor? Erjavca.« na volitvah 2008.

»Za neopredeljene volivce, ki ne vedo koga voliti, ali Boruta ali Janeza, svetujem naj volijo stranko DeSUS.« na volitvah leta 2008.

»Ti si res en pravljičar.« na komentar Zorana Jankoviča o delovnih mestih.

Erjavec razbil monotonost v DZ
Nov obraz bo nova napaka - Karl Erjavec
Karl Erjavec in Gregor Golobič na POP TV

 

Novi obrazi in novi časi za državo

Medtem, ko je nov obraz sigurno še ne moremo biti prepričani, da prihajajo novi časi oziroma boljši časi. Očitno moramo politikom dati vsaj 15 do 20 let, da se dejansko nekaj spremeni in to ne le njihov naziv ampak dejansko stanje v državi. Videli pa bomo tudi kdo nas bo v prihodnje navduševal z izjavami v javnosti.

Karl, uživajte v penziji.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek#KEŠ: Kako z njim?
Naslednji članekNina Kosmač, vnukinja Cirila Kosmača: imam se za otroka tretje kulture

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.