Žan Mahnič od vlade zahteva seznam novo zaposlenih in premeščenih

Žan Mahnič na vlado naslovil pobudo o deportaciji migrantov
Žan Mahnič na vlado naslovil pobudo o deportaciji migrantov Foto: on sds

Poslanec iz vrst stranke SDS je Vladi Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje. Vsebina pisma? Želi seznam zaposlenih v ministrstvih, organih v sestavi ministrstev in vladnih službah. Natančneje, Žan Mahnič želi seznam novo zaposlenih in premeščenih javnih uslužbencev med leti 2013 do 2020. Spomnimo, da v tem času na oblasti ni bila vlada Janeza Janše oziroma del koalicije ni bila stranka SDS.

Nove zaposlitve, premestitve in ostale reči

Že na svoji prvi redni seji s prvim junijem letos je nova vlada sprejela sklep. Ministrstva, organi v sestavi ministrstev in vladne službe so morale do 7. junija pripraviti preglednico vseh novih zaposlenih, začasnih in trajnih premestitev. Pripraviti so morali preglednico od 1. januarja 2020 do 1. junija 2022, kar sovpada z začetkom in koncem tretje vlade Janeza Janše.

»Vas pozivam, da ministrstva, organi v sestavi ministrstev in vladne službe v skladu z 249. členom Poslovnika Državnega zbora RS, pisno v 30 dneh po prejemu tega vprašanja oziroma pobude pripravijo poimensko preglednico,« je v svojem zapisu pozval Žan Mahnič. Kot je pojasnil, je časovno obdobje, ki ga je izbrala vlada dr. Roberta Goloba, absolutno premajhno za prikaz odstopanja od ustaljenih norm.

Poslanec želi seznam od 2. do 3. vlade Janeza Janše

Kot bi se lahko pričakovalo, je v pismu zapisano naj se pripravi poimenska preglednica istih, a je datum spremenjen. Od 20. marca 2013 do 13. marca 2020. Z marcem leta 2013 je nastopila 10. vlada RS pod vodstvom predsednika vlade Janeza Janša. Sledilo so tri vlade pod vodstvi Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca.

Se ti zdi poziv poslanca Žana Mahniča na mestu ali gre le za poskus drezanja?

Urednik portala Student.si

VIRsds
Prejšnji članekMeta ustvarila virtualno trgovino za avatarje
Naslednji članekZnanstveniki razvili kožo na prstih robota

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.