Becky Hammon postala prva ženska trenerka v ligi NBA

Becky Hammon je pomočnica trenerja v eni izmed najbolj uspešnih ekip lige NBA. Na tekmi proti Los Angeles Lakers pa ji je uspel zgodovinski napredek. Po izključitvi glavnega trenerja Grega Popovicha je postala prva ženska, ki je vodila ekipo na tekmi lige NBA. Njena ekipa San Antonio Spurs je tekmo proti Lakersem izgubila s 121-107, a tekma je bila več kot samo to.

Zgodovinski trenutek za ligo NBA

Ob koncu druge četrtine je glavni trener San Antonia Gregg Popovich prejel tehnično napako in moral oditi z igrišča. Njegova ekipa je takrat že izgubljala z 52 proti 41, za svojo namestnico pa je imenoval Becky Hammon. »Pokazal je name. To je bilo to. Rekel je, da sem glavna. Zelo v Popovem stilu,« je opisala situacijo ob trenerjevi izključitvi. Tako je po sedmih letih opravljanja dela pomočnice, dobila priložnost pokazati svoj trenerski talent na uradni tekmi.

»Seveda je to velik trenutek zame. Že vse od leta 2007 sem del te organizacije, ko sem v ekipo Stars (ženska ekipa) prišla po menjavi. Veliko časa sem vložila v svoje delo in veliko časa je bilo vloženega vame s strani organizacije, da bi postala boljša,« je še povedala Hammonova in zaključila v svojem stilu. »Logično je, da je to velika zadeva.«

Zgodovinski trenutek pa je postal še bolj aktualen, ko so se ji poklonili zvezdniki ekipe in celotne lige. Njena igralca DeMar DeRozan in Dejounte Murray sta za novinarje povedala, da nista dvomila o odločitvi glavnega trenerja ali njenih odločitvah v času tekme. Čestitke so ji preko Twitterja izrekli tudi LeBron James, Frank Vogel in bodoča podpredsednica ZDA Kamala Harris.

Prihodnost bo še svetlejša

Becky Hammon je tako postala prva glavna trenerka v zgodovini lige NBA, četudi le za del tekme. To pa napoveduje možnost, da bo v prihodnosti postala tudi glavna trenerka ekipe za celotno sezono. Največ možnosti ji napovedujejo pri vodenju ekipe Spursov, kjer bo nasledila prav Popovicha. Kljub temu pa je že imela mnoge ponudbe iz lig WNBA in NCAA, a sama si želi le eno. Postati prva v ligi NBA.

Urednik portala Student.si

VIRESPN
Prejšnji članekInformacija iz prve roke: kako izgleda hitri test na koronavirus
Naslednji članek5 nasvetov za začetke s start-upom

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.