EuroBasket 2013

Med 4. in 22. septembrom letos bo v Sloveniji potekalo evropsko prvenstvo v košarki. Gre za velik dogodek, na katerega se Slovenija že intenzivno pripravlja.

Letos bo med 4. in 22. septembrom v Sloveniji, natančneje v Ljubljani, na Jesenicah, v Celju in v Kopru, potekalo evropsko prvenstvo v košarki. Gre za velik dogodek, ki bo Sloveniji prinesel še večjo prepoznavnost.

O bližajočem se prvenstvu nam je nekaj povedal Anže Blažič, ki je trenutno predstavnik za stike z javnostjo pri EuroBasketu 2013. Njegovo nalogo predstavnika za stike z javnostmi na košarkarski zvezi pa je začasno prevzel Grega Brezovec. 

„Čakajo nas zanimive tekme.“


Goran Dragić, slovenski reprezentant, je po žrebu skupin dejal: „Že v skupinskem delu nas čakajo zanimive tekme. Španija že vrsto let spada med najboljše ekipe na svetu, Hrvaška ima po imenih izredno močno ekipo, tudi Poljska bo izredno nevarna, moč Gruzije smo spoznali v Litvi, Češka pa tudi iz leta v leto napreduje. Sestava skupine pomeni, da bomo morali že od samega začetka igrati na najvišjem nivoju, hkrati pa bodo lahko navijači, zaradi katerih sploh igramo tekme, od začetka uživali v atraktivnih in izenačenih tekmah.“

Anže, kako potekajo priprave na tako velik dogodek, ki se bo zgodil septembra v Sloveniji?


„Priprave na dogodek potekajo po načrtu, lokalni organizacijski odbor (LOC) skupaj z zvezo FIBA Europe in mestnimi organizacijskimi odbori dnevno ureja vse potrebno, da bi bilo to prvenstvo najboljše doslej. 

V LOC-ju trenutno (praktično 24/7) dela 20 vodij svojih področij, od česar mnogo dela javnosti v tem trenutku sploh ni znanega, a ker smo na KZS-ju pri organizaciji katerih koli projektov zelo natančni, vse načrtujemo do zadnje malenkosti, vključno s pripravo planov B, C ali celo Ž, ter v zastavljenih in omejenih finančnih okvirjih.“

Ali gre vse po načrtih? Kaj vse vas še čaka do septembra?


„Čaka nas še ogromno zadev, kar je pri organizaciji tako velikega dogodka, ki si ga preko televizijskih ekranov ogleda 200 milijonov gledalcev s celega sveta, povsem normalno, vse pa je tudi v časovnih okvirih, ki smo jih pričakovali, oziroma si jih zastavili. Med najpomembnejšimi projekti je ta trenutek priprava na začetek prodaje vstopnic (to je 18. marec); smo v zadnji fazi dogovarjanja z novimi sponzorji projekta, na področju priprave dvoran izdelujemo natančne načrte logistike, na področju promocije in PR-ja, ki sta ves čas morda že najbolj „živi“ področji in povezani z vsemi ostalimi, izvršujemo načrte, celo pri cateringu so že tako daleč, da izdelujejo menije za VIP-goste, medije in prostovoljce. 

To je le nekaj hitro prikazanih primerov našega dela v tem času, saj bi, v kolikor bi želel napisati vse, potreboval prostor za manjšo knjigo.“

Kaj pričakuješ od EuroBasketa, misliš da se bo Slovenija dobro odrezala?


„Osebno mislim, da ja. Sam dobro poznam košarkarje in strokovni štab, ki je, to lahko mirno rečem, sestavljen iz samih profesionalcev na svojih področjih, tako da sem optimist. Dodaten veter v krila na poti k dobrim rezultatom bodo zagotovo dali tudi slovenski navijači, ki bodo s tribun nedvomno dajali vse od sebe, prav tako celotna javnost, ki bo prvenstvo spremljala v navijaških conah, lokalih, pred TV-sprejemniki, preko spleta, itd. 

Obeta se nam izjemen dogodek, po katerem verjamem, da bomo zadovoljni tako z organizacijskega kot rezultatskega vidika, vse skupaj pa se bo poznalo slovenski košarki, turizmu, gospodarstvu, itd.“

Alja Purg





Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.