Največji športni dosežki leta 2018: od NBA do kolesarstva

Leto 2018 so zaznamovali izjemni uspehi slovenskega športa. Izbrali smo nekaj športnikov in dogodkov, ki so Slovencem polepšali leto.

Luka Dončič – Liga NBA

‘Čudežni deček’ je bil 21. junija kot tretji izbran na naboru lige NBA. Po zamenjavi je odšel v Dallas, kjer se odlično znajde. Prikazuje zelo dobre predstave, zato se je že prikupil številnim navijačem. S svojimi dosežki si je prislužil naziv najboljši slovenski športnik leta 2018.

Jakov Fak – Olimpijski podprvak v biatlonu

Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je Slovenija osvojila dve medalji. Srebrno si je prislužil Jakov Fak, ki je na 20-kilometrski posamični tekmi zaostal le za enim tekmecem. S tem dosežkom je postal najbolj uspešen slovenski športnik na ZOI 2018.

Drugo mesto na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih

Ekipo, ki je osvojila srebro, so sestavljali Peter Prevc, Domen Prevc, Anže Lanišek in Jernej Damjan. V Oberstdorfu so naši fantje zaostali le za Norvežani, in tako poskrbeli za veliko veselje Slovencev.

Janja Garnbret – Tri odličja na svetovnem prvenstvu

Slovenska športnica leta 2018 je na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku osvojila kar tri medalje. V balvanskem plezanju je osvojila zlato, v težavnosti je bila druga, slavila pa je tudi v kombinaciji.

Primož Roglič – Tour de France

Na najbolj prestižni kolesarski dirki na svetu je 29-letnik osvojil končno četrto mesto. Zmagal je na 19. etapi, in tako postal prvi Slovenec z etapno zmago na znameniti Dirki po Franciji.

Prejšnji članekOd ognjemetov do piknikov
Naslednji članekSilvestrovanje v drugih kulturah

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.