Nasveti učitelja smučanja: kako se hitro naučiti smučanja

učenec v šoli smučanja

Kdo pa ne uživa v smučanju in zimski idili? In ne bi te smelo biti sram, če ne znaš odlično smučati ali če šele začenjaš spoznavati spuščanje po belih strminah, kajti vsak od nas je enkrat začel. Torej, kako se hitro in učinkovito naučiti smučanja?

Naj te ne bo sram šole smučanja

Ti misel na šolo smučanja predstavlja tesnobo in ne predstavljaš si, kako boš preživel nekaj dni v družbi osnovnošolskih otrok? Naj te potolažim. Šole smučanja niso samo za otroke, temveč tudi za odrasle, če si pa želiš, lahko najameš učitelja smučanja za individualno učenje. V vsakem primeru je učenje v šoli smučanja bolj učinkovito, kot če se začneš učiti sam. V šoli smučanja se naučiš pravilnih tehnik, zaradi katerih se tudi hitreje naučiš samostojno smučati. Znanje, ki ga pridobiš v šoli smučanja tako lahko uporabiš tudi, ko smučaš sam, prav tako lahko delaš razne korekcijske vaje.

otrok v šoli smučanja
Šole smučanja so super način za hitro in strokovno učenje smučanja.

Položne proge

To, da samo »luzerji« smučajo po položnih progah, je mit. Verjemi, tudi izkušeni smučarji kdaj raje smučajo po kakšni položni progi in si dajo duška. Predvsem je pomembno, da teren prilagodiš svojim sposobnostim. Kajti verjemi, dosti bolj čudno (in nevarno) je videti nekoga, ki v plugu smuča po črni progi, kot pa nekoga, ki se trudi naučiti smučati po modri progi.

Oprema

Da pa boš lahko dobro smučal, moraš imeti tudi ustrezno opremo. To ne pomeni, da moraš kupiti najdražje tekmovalne smučke ter smučarske čevlje, kot jih je imela Tina Maze. Zapomni si, smučar naredi smučko in ne obratno. Predvsem ne smeš imeti prevelikih ali premajhnih smučarskih čevljev in previsokih palic, pogosta napaka pa so tudi prekratke smuči. Vse o izbiri smučarske opreme si lahko prebereš v članku o smučarski opremi.

smučarska oprema na snegu

Vsak mora nekje začeti

Nazadnje pa, ne skrbi, če boš en teden vozil v klinastem položaju in smuči ne boš postavil paralelno. Vsak mora nekje začeti. Pomembno je, da nisi v sedečem položaju, ampak da ohranjaš težišče rahlo nagnjeno naprej. To je že prvi napotek do super začetka smučanja. Želimo ti veliko uspehov in uživanja na belih strminah!

smučar

Urednica portala Študent

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.