Začetek lige NBA morda že decembra

Pred kratkim se je zaključila sezona lige NBA, ki je okronala ekipo Los Angeles Lakers. Takoj po koncu pa so se začela ugibanja o začetku nove sezone, ki se je po navadi začela s koncem oktobra. Pojavlja se veliko novih datumov, največkrat letošnji december in naslednje leto. Tako so vse večja ugibanja, da komisar lige Adam Silver cilja na začetek sezone v decembru. Kaj bi to pomenilo za ligo?

Začetek že decembra?

Po seji guvernerjev ekip naj bi liga ciljala na začetek nove sezone že pred božičem. 22. december je le deset tednov oddaljen od zadnje tekme finala med Lakersi in Miamijem. Čeprav bi oboževalci zelo, zelo radi videli, da bi se liga NBA začela pred božičem in jim tako prinesla želeno božično darilo, ta naloga ni tako lahka. Televizijski partnerji bi si vsekakor želeli čim hitrejši začetek lige, čeprav so letošnje finalne tekme dosegle zelo slabe ratinge. Sama liga pa naj bi zabeležila kar 1,5 milijarde manj dobička, kot so ga predvideli pred sezono.

Prav tako vodilni možje v ligi dobro vejo, koliko poletja pomenijo igralcem in navijačem. Decembrski začetek bi tako pomenil, da bo poletje spet čas brez košarke. Obenem pa tak začetek ne bi bil pogodu igralcem, saj pravijo, da je to preblizu konca sezone. A cilj lige ni ta sezona, ampak naslednja, ko bi se stvari že postavile v raven normalnosti.

Začetek z januarjem?

Veliko govoric se pojavlja tudi o januarskem datumu, natančneje osemnajsti v mesecu. Božične tekme, ki vsem veliko pomenijo, se tako ne bi igrale. Tekme bi se tako začele na dan Martina Luthra Kinga Jr. in bi tako vsaj malo oblažili manko božičnih tekem. V katerem koli primeru pa bi se tekme igrale brez navijačev, kar bi še naprej pomenilo velik finančni primanjkljaj v blagajni lige in vseh ekip. S tem bi najverjetneje padli tudi proračuni, a to je nekaj, kar bi se (morda) poznalo čez leto ali dve. Adam Silver je povedal, da vsi želijo normalen termin z enakim številom tekem rednega dela sezone, torej 82.

Čeprav se že več let pojavljajo dvomi v dolžino rednega dela, ki izgublja svojo kakovost, bi bilo o tem vredno razmisliti. Naslednje leto naj bi potekala olimpijske igre, ki so bile prestavljene iz letošnjega poletja. Če bi se število tekem rednega dela sezone zmanjšalo za vsaj deset, bi bilo možno, da vsi zvezdniki zaigrajo tudi na mega-priljubljenih OI. To bi bilo povšeči tudi Slovencem, saj bi to pomenilo, da nastop Luke Dončića v reprezentanci ne bi bil pod vprašajem.

Dvomi o hitrem začetku

Igralec Danny Green je sprožil veliko govoric z novo izjavo o začetku lige. V intervjuju za ESPN je povedal, da bi zvezdniki lige (LeBron James) v primeru začetka lige z decembrom, preprosto preskočili prvi mesec lige. Ali je bila to zgolj šala ali ne, pa bomo videli v prihodnjih mesecih, ko bo jasno veliko več.

Urednik portala Student.si

VIRNBA.com
Prejšnji članekZmaga na Dnevih slovenske informatike 2020 študentom FERI
Naslednji članekOdposlanec Markusa Zusaka stopi še korak dlje

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.