Zapelji se z električnim skirojem!

Električni skiroji so obnoreli svet. Vidiš jih v vsakem večjem mestu, saj z njimi enostavno prideš z enega konca mesta na drugega. Zakaj bi se gnetel na polnem in vročem avtobusu, če lahko uživaš v sveži sapici in si doma veliko hitreje? Poleg tega so električni skiroji boljši za okolje kot avtomobili, tako da privarčuješ pri stroških bencina in skrbiš za naravo!

Ponudba električnih skirojev je res raznolika, zato je včasih težko ugotoviti, kateri je pravi zate. Pozanimati se moraš o največji hitrosti, ki jo doseže skiro z akumulatorjem, pomembni pa so tudi moč motorja, čas polnjenja baterije in doseg. Zelo preprosto ga tudi shraniš, saj ga enostavno zložiš, tako da ne potrebuješ veliko prostora za hrambo.

Električni skiro, v ozadju lesena ograja in zelenje

Za razliko od otroških skirojev, ki jih moraš poganjati mehansko, so električni težji. Njihova masa se giblje med 7 in 15 kilogrami, nosilnost pa med 100 in 150 kilogrami. So dokaj hitri, kar si gotovo že ugotovil, ko je kak pribrzel mimo tebe in te ustrašil, saj ga sploh nisi slišal. Skiroji dosežejo hitrost od 15 pa vse do 30 km/h.

Edina pomanjkljivost električnih koles se pokaže v deževnem vremenu. Vendar imaš tudi tukaj na voljo rešitev, saj lahko izbereš vodoodporen električni skiro. Pri izbiri pa moraš biti pozoren tudi na velikost koles. Če se voziš po mestu, so dovolj majhna kolesa, za razgiban teren pa priporočamo večja.

Cene električnih skirojev se gibljejo med 200 in 1200 evri. Izbiraš lahko med različnimi znamkami, saj je ponudba široka. Za najbolj konkurenčno ceno preveri na portalu ceneje.si, ki je največji slovenski primerjalnik. Med seboj primerja kar dobre 3 milijone izdelkov iz 523 trgovin! Klikni na ceneje.si in si zagotovi električni skiro po najnižji ceni!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekOsvoji nove veščine
Naslednji članekVoyage 2050: kaj bomo delali v vesolju naslednjih 30 let

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.