Sponzorirano

6 brezplačnih tečajev umetnosti, ki jih lahko opraviš prek spleta

škarje in pripomočki za ustvarjanje
Sponzorirano

V zbirki MOOC (Massive Open Online Courses) lahko najdeš več kot 10.000 zastonj angleških seminarjev s kar 800 različnih univerz. Predstavljamo ti nekaj seminarjev o umetnosti, ki jih lahko opraviš iz udobja svojega doma.

Univerza Duke – UMETNOST MOOC: Umetnost v javnem prostoru in pedagogika

Predavanja se dotaknejo številnih spornih, a ikoničnih umetniških del javnega prostora. Poglabljajo se v načine, s katerimi umetniki uporabljajo družbene ustanove kot medij za javna dela. Tečaj je primeren tako za začetnike, ki nimajo izkušenj v umetnosti, kot za napredne študente. Ponuja možnost za načrtovanje in izpeljavo lastnega umetniškega dela.

Univerza Harvard – Piramide v Gizi: starodavna egipčanska umetnost in arheologija

Seminar govori o kulturi in zgodovini starega egipčanskega kraljestva, s poudarkom na pomembnosti hieroglifskih napisov znotraj grobnic in egipčanski umetnosti v takratnem obdobju. Prav tako obravnava različne načine, s katerimi bi lahko nove tehnologije, kot je 3D simuliranje, spremenile prihodnost egiptologije.

Kalifornijska šola za umetnost – Stripi: umetnost in razmerja

Tečaj bo z raziskovanjem osnov, kot so razmerje med besedilom in podobami, razporeditve strani in prehodi med vstavki, poglobil tvoje razumevanje stripa kot medija. Primeren je za vse mlade umetnike, ki stremijo k izdelovanju stripov.

Univerza v Glasgowu – Trgovanje z antikami in zločini v umetnosti

Del predavanj se osredotoča na ponarejanje in metode, s katerimi strokovnjaki prepoznavajo ponaredke, del pa na svet trgovanja z antikami in kako je ta popolnoma uničil arheološka najdišča v Siriji in Iraku. Seminar se prav tako posveča razpravi o prednostih in slabostih vračanja kulturnih objektov državam porekla, ki je aktualna še danes.

Državna univerza Michigan – Od fotografskih osnov naprej: od pametnega telefona do DSLR

Seminar te bo opremil z osnovnimi veščinami, ki jih moraš poznati pri digitalni fotografiji. Razdeljen je na štiri sklope: v prvem sklopu se boš lahko preizkusil v fotografiranju in tako spoznal osnove digitalnih fotoaparatov. Ostala predavanja se osredotočajo na kompozicijo, postprodukcijo, osvetljevanje …

Univerza Yale – Obdobje katedral

Predavanja sledijo razvoju cerkvene arhitekture, od romanskega do gotskega sloga. Spoznal boš pomembne arhitekturne prvine, kot so zašiljeni in rebrasti oboki ter leteči oporniki. Tečaj se prav tako osredotoča na raziskovanje pomembnosti gotskih katedral k prispevanju oživitve mest v 12. in 13. stoletju.

Te je kakšen seminar pritegnil? Zaupaj nam v komentarjih. Veselo izobraževanje!

Junior novinar

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version