Iščeš motivacijo za študij?

Motivacija študentov za študij
Motivacija študentov za študij

Kaj je tisto, kar nas lahko v teh časih najbolj motivira? Si taka oseba, da se sam lotiš učenja in izzivov ali te mora nekdo »brcniti« v rit? Ker se zavedamo, kako težko je najti navdih in željo po učenju v teh časih, smo pri Študentu pripravili seznam stvari, ki te bodo napotile v pravo smer.

Načrtuj kar boš počel

Pri tem ti je lahko v veliko pomoč časovna tabela, ki si jo lahko narediš sam. Določi cilje, ki jih želiš opraviti in datum do kdaj bodo končani. To je ena izmed stvari, ki ti bo zagotovo v pomoč in ti bo olajšala vse delo. Morda ti bo postalo organiziranje tako všeč, da ga boš lahko uporabil tudi pri drugih stvareh.

Načrtovanje in organiziranje
Načrtovanje in organiziranje

Za sprostitev poslušaj glasbo

Učenje je lahko zelo naporno, zato potrebuješ dovolj sprostitve. Da pa z učenjem že začneš popolnoma sproščen, si pomagaj z glasbo. Ker je brezveze, da bi ti dali še nalogo, da sam iščeš glasbo, smo ti kar mi pripravili motivacijsko playlisto.

Poslušanje glasbe za sprostitev
Poslušanje glasbe za sprostitev

Misli samo pozitivne misli

Marsikdo pomisli, da mu ne bo uspelo. Ampak misliti na to je čisti nesmisel. Veliko bolj ti bo v pomoč, če boš imel pozitivne misli. Te ti bodo pomagale pri učenju in motivaciji, pravzaprav pri celotnem procesu. Pozitivnost od začetka do konca.

Pozitiva in ne negativa
Pozitiva in ne negativa

Poišči pravi način učenja zase

Ljudje smo različnih narav in tako se tudi učimo drugače. Nekaterim pomaga če berejo na glas, drugi rabijo čisto tišino, spet drugi pa si veliko zapomnijo preko slik ali če jim narekujejo drugi. Najdi svoje mesto in se uči.

Vizualen, avditiven ali kinestetičen tip
Vizualen, avditiven ali kinestetičen tip

Poišči podporo

V učenju in izzivih nisi sam. Če rabiš pomoč lahko preprosto prosiš zanjo in dobil jo boš. Lahko pa se udeležiš marsikaterega webinarja, ki so zelo popularni v tem času. Na kariernem centru se bo v torek 12. maja zgodil Webinar: Motivacija študentov za študij. Preberi si več!

Odmori so prav tako pomembni

Tvoji možgani in telo se morajo odpočiti. Privošči si odmor med učenjem in počni nekaj, kar te ne bo spomnilo na učenje. Poglej film, pojdi na sprehod, telovadi ali kaj drugega. Učenje je vsekakor pomembno, a v življenju se moraš naučiti vzeti odmor. Lahko pa si kaj zapoješ.

mali pišček jas s'n car

Nagrada na koncu

Na začetku postopka si določi cilj in pa seveda nagrado, ki ti bo dala še več motivacije. Ali so to novi čevlji ali pa kaj drugega. Nagrado si določi sam in uživaj v njej, ko ti uspe iti skozi proces učenja.

Nagrada za trdo delo
Nagrada za trdo delo
Žiga Kastelic
Žiga Kastelic

Novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (4 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.