Sponzorirano

Univerza na Primorskem novim študentom olajšala delo

Univerza na Primorskem
Univerza na Primorskem Foto: on upr
Sponzorirano

Univerza na Primorskem z vsakim letom napreduje, kar se kaže tudi na mednarodnih lestvicah in natečajih. Zdaj so napredovali še v enem segmentu, ki je združil prevajalstvo in tehnologijo. Pripravili so prevajalnik univerzitetnih in srednješolskih programov.

Prevajalnik programov Univerze na Primorskem

S študijskim letom 2023/2024 začnejo za univerzitetne študijske programe veljati novi pogoji za vpis za kandidate, ki bodo srednjo šolo zaključili s poklicno maturo in enim opravljenim predmetom splošne mature. Zaradi preglednosti so na UP pripravili prevajalnik programov, s pomočjo katerega se lahko preveri skladnost srednješolskih strokovnih in poklicno-tehniških programov z univerzitetnimi študijskimi programi UP.

Sponzorirano

V osnovi to pomeni, da lahko s prevajalnikom preprosto in enostavno preveriš možnost vpisa na univerzitetne študijske programe Univerze na Primorskem z opravljenim srednješolskim strokovnim ali poklicno-tehniškim programom.Pozoren moraš biti tudi na vpisne pogoje študijskega programa – dodatni maturitetni predmet, ki mora biti opravljen za vpis na določen študijski program.

Prevajalnik študijskih programov, ki ga je ustvarila Univerza na Primorskem Foto: on upr

Prevajalnik programov že živi

Prevajalnik vključuje vse univerzitetne študijske programe UP, ki od študijskega leta 2023/2024 dalje omogočajo vpis dijakom (tudi) z opravljeno poklicno maturo. Omogoča pregled skladnosti programov glede na štiri klasifikacije (Klasius-P-16, FORD, ARRS, CERIF), in sicer primerja klasifikacijsko področje izbranega študijskega programa s klasifikacijskim področjem srednješolskega strokovnega ali poklicno-tehniškega programa.

Do prevajalnika lahko dostopaš na spletni strani Univerze na Primorskem s klikom na zavihek Prevajalnik univerzitetnih in srednješolskih programov.

Urednik portala Student.si

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version