Zahteve uslišane

0

Zahtevo predstavnikov Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Študentskega sveta Univerze na Primorskem (ŠS UP), ki so jo pred tednom dni naslovili na rektorja Univerze na Primorskem, je le-ta podprl in se pridružil njihovi zahtevi po vzpostavitvi jasnih moralnih in etičnih norm na UP.

V nadaljevanju v celoti objavljamo skupno izjavo predstavnikov Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) in Študentskega sveta Univerze na Primorskem (ŠS UP) o uslišani zahtevi.

Včeraj, dne 23.6.2015 in sedmi dan po vložitvi naše skupne študentske zahteve, smo od rektorja UP, prof. dr. Dragana Marušiča prejeli obljubljeni odgovor nanjo.

 

Rektor UP je v pisnem odzivu podprl našo zahtevo in se pridružil naši zahtevi po vzpostavitvi jasnih moralnih in etičnih norm na UP. Tudi ko gre za profesorje oz. zaposlene na UP. V odzivu je Rektor UP zapisal, da bo prekinjeno pogodbeno razmerje z dr. Egonom Žižmondom in dr. Nado Trunk Širca, saj sta s svojim ravnanjem močno okrnila ugled UP, predvsem pa povzročila dvome v veljavnost diplom naših študentov.

 

V ŠS UP in ŠOUP smo zadovoljni, da nam je prvič v zgodovini slovenskega visokega šolstva uspelo vzpostaviti odgovornost tudi do profesorjev, ki so veljali skoraj za nedotakljive. Zavedati se morajo, da nosijo veliko odgovornost za kredibilnost in kakovost v visokem šolstvu. S tem pa tudi odgovornost do študentk in študentov, ki po nekajletnem študiju in investiranju veliko denarja v svojo izobrazbo, upravičeno pričakujejo, da bo njihova diploma imela ustrezno vrednost na trdu dela.

 

ŠS UP in ŠOUP tudi v prihodnje ne bosta samo stoična opazovalca tega, kar se dogaja z našo Univerzo in usodami naših študentov, zaradi neprimernega ravnanja posameznikov. Aktivno se bomo vključili v proces soupravljanja naše Univerze in si prizadevali za krepitev ugleda in zviševanja kakovosti na UP, zato tudi v prihodnje pričakujemo partnerski odnos s študenti od vodstva UP.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.