Golota in kozarci v glavo

0

Dan Mitra je eden najnenavadnejših slovenskih DJ-jev.

Kako se razlikuješ od drugih DJ-jev?

Vrtim v maski in kostumu, spogledujem se s publiko in jo tudi z mimiko pripravim do plesa. Včasih smo DJ-ji buljili v svoje gumbe, kot da delamo za tekočim trakom. (smeh) Niso te jemali resno, če nisi vrtel iz plošč. En „profi“ gramofon je stal dve takratni povprečni plači. Danes imamo poplavo „laptop DJ-jev“, ki ne kupujejo glasbe, naročnikom pa je najbolj važna nizka cena. Tistim, ki vrtijo za pivo, cenovno ne moreš konkurirati, zato sem poiskal tržno nišo.

Kako si prišel do maske in kostuma?

Ustvaril sem ju sam, v fizični obliki pa kiparka in šivilja. Najlažje se je obleči, npr. v Batmana, težje je biti kreativen in ustvariti kostum, kot ga še nihče na svetu ni videl in obstaja samo v enem izvodu.

Kakšen je odziv?

Od tistih, ki cenijo unikatnost, odličen, a večina kritizira/zasmehuje vsakega, ki je drugačen. Odkar nastopam v maski in kostumu sta v mojo glavo poletela že dva kozarca. (smeh) K sreči brez posledic. Umetnike žal cenimo šele, ko jim uspe v tujini.

Kakšen medij uporabljaš za vrtenje?

Dolgo sem vrtel iz plošč, zdaj pa iz CD-jev. To mi omogoča umetniško svobodo, saj lahko vrtim tudi svoje komade in remikse, uradne izdaje pa skrajšam, spremenim vrstni red itd. Vinilke so drage, zato sem kupoval le en glasbeni žanr, zdaj omejitev ni več. Pri kontrolerjih in laptopih pa imam občutek, kot bi vozil avto z „joystickom“ namesto z volanom. (smeh)


Kaj je najbolj nenavadna stvar, ki si jo doživel kot DJ?

Neka „bejba“ se je slekla do golega. (smeh) Podobno lani, ko je ena pristopila do mene in mi pokazala oprsje. Potem je bila užaljena, ker nisem odšel z njo. (smeh) Nekaterim ni jasno, da med nastopom ne moreš zapustiti prizorišča.

 

Reggae d’n’b mix:

 http://www.mediafire.com/listen/8yim885mfcajrq9/dan_mitra-2011-03-urban_jungle_riddim_vol2.mp3

 

Trance/techno mix:

https://soundcloud.com/dan-mitra/transoteka

 

Funky/deep house mix:

http://www.mediafire.com/download/cyy3znyjnyk/dan_mitra-2008-09-uncensored_senses.mp3

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.