Sponzorirano

Strateške igre za PC, ki jih ne bomo nikoli pozabili

Sponzorirano
Študentska vprašanja: brezplačna pravno-socialna vprašanja, vezana na pravice, ki izhajajo iz statusa študenta

Strateških iger je preveč, da bi jih sploh lahko prešteli. Kateri pa so tisti predstavniki, ki so pripomogli k tej veji iger in si jih bomo zapomnili za vse večne čase? Vse od vojskovanja v svetovnih vojnah ali v vesolju. Futurizem ali pa zgodovina. Nekaj iger je, ki so pomagale strategijam, da so našle svoje mesto na milijone računalnikih.

Command & Conquer: Red Alert 2

Verjetno najbolj poznana strateška igra vseh časov. Čeprav ima franšiza C&C pod svojim okriljem več različnih iger, je prav Red Alert 2 tista, ki jo je postavila v hall of fame iger.

Red Alert 2

StarCraft

Igra postavljena na začetek 26. stoletja, natančneje v sektor Koprulu. Med poznavalci uživa poseben status, saj je ena izmed najbolj zaslužnih, da je strategija zaslovela tudi v video igrah.

Starcraft

Warcraft

Igra, ki je studio Blizzard povzdignila čisto pod vrh najboljših ustvarjalcev iger. Zgodba o orkih in ljudeh je zaživela ne samo v igrah, ampak je postala kulturni fenomen. Vse to zaradi čudovite strateške igre.

WarCraft Orcs and Humans

Rome: Total War

Rimski imperij, katerega vodja si lahko ti. Postani vodja tisoče legij in osvajaj svet. Ena najboljših strateških iger, ki še vedno navdušuje svoje oboževalce. Še dolgo jih bo.

Rome Total War

Hearts of Iron IV

Prevzemi katero koli državo na svetu in z njo zmagaj v drugi svetovni vojni. Postani nacistična Amerika ali pa demokratična Rusija. Možnosti je nešteto, kar pomeni, da lahko igro igraš v neskončnost.

Hearts of Iron IV

Civilization VI

Razvij svojo civilizacijo. Način, kako do tega prideš, res ni pomemben. Lahko si dobrosrčen voditelj ali pa krvoločni diktator. Razvij civilizacijo iz majhnega plemena v svetovno velesilo.

Civilization VI

Total War: Warhammer

Namizna igra Warhammer, ampak na računalniku. Orki, nesmrtni, ljudje in ostala ljudstva so lahko pod tvojim nadzorom. Igra vzame vse najboljše iz namizne igre in nam ponudi čudovit fantazijski pogled na strategijo.

Total War Warhammer

Impossible Creatures

Tiger z glavo morskega psa, ki povrh tega še leti. Sliši se noro, ampak ne v tej igri. Impossible Creatures je igra, kjer lahko svoja bitja ustvarjaš čisto po svoje. Njen namen je premagovanje nasprotnikov in gensko spreminjanje živali.

Impossible Creatures

Star Trek: Armada

Kdo ne pozna Star trek oziroma Zvezdnih stez? Grajenje svoje flote vesoljskih ladij je le par klikov stran. Začni igrati in zavladaj vesolju.

Star Trek Armada

Novinar

Sponzorirano


NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version