Sponzorirano

Top knjige za poletno branje 2019

Poletno branje
Sponzorirano

Liane Moriarty: Majhne laži

Skrivnostni, psihološki roman. V ospredju se odvija raziskava umora, vendar zgodba prikazuje predvsem odnose v sodobnih družinah in sodobne starše. Za idealnim izgledom mladih družin se namreč skrivajo majhne laži in prevare. Po uspešnici je bila posneta tudi HBO-jeva mini serija s sedmimi deli.

Anthony Doerr: Vsa ta nevidna svetloba

Zgodovinski fiktivni roman. Čas druge svetovne vojne, predstavljen skozi oči šestletne Marie-Laure v Franciji in osemletnega Wernerja v Nemčiji. Otroka na nasprotnih straneh, ki ju vojna potegne v svoje grozote. Vmes se vijejo izgubljeni diamant, človeška dobrota in nemoč.

Paula Hawkings: Pod gladino

Skrivnostni, psihološki triler. V odmaknjenem angleškem kraju s skrivnostno zgodovino se ponovno zgodi tragična smrt. Veliko žensk je že pristalo v isti reki, imajo kaj skupnega? Zgodbo spremljamo skozi oči vpletenih v dogajanje.

Bronja Žakelj: Belo se pere na devetdeset

Avtobiografski roman. Avtorica prvoosebno pripoveduje svojo življenjsko zgodbo, ki jo najprej popelje v sedemdeseta in osemdeseta, ko je odraščala. Skozi roman se osredotoča predvsem na odraščanje in soočanje z različnimi bolečimi izkušnjami. Avtorica je letos (2019) za roman prejela nagrado Kresnik.

Gail Honeyman: Eleanor Oliphant je povsem v redu

Romantični, psihološki roman. 30-letna Eleanor živi odmaknjeno in samozadostno življenje. Ko pa se na koncertu obsede z glasbenikom na odru, začne skrbeti za svoj videz. Poleg tega poživi svoje družabno življenje in potlači svojo preteklost.

Mitch Albom: Pet oseb, ki jih srečaš v nebesih

Psihološki, filozofski, navdihujoč roman. 38-letni Eddie živi rutinsko življenje, ko umre v tragični nesreči. Zgodba ga popelje v posmrtno življenje, kjer sreča pet že poznanih oseb, ki mu razkrijejo povezave iz njegovega življenja.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version