Naredi sam: adventni koledar

Božično drevo

Adventi koledarji nam pomagajo odštevati dneve do božiča na zabaven način. Vrst adventnih koledarjev je ogromno, notri so lahko sladkarije, ličila, nogavice itd. Vse te različice koledarjev lahko kupiš v fizičnih ali spletnih trgovinah, če pa želiš biti bolj kreativen in iznajdljiv, ga lahko narediš sam, kar bo odštevanje do božiča naredilo še bolj zabavno.

Leseni adventni koledar
Foto: Pinterest

Leseni adventni koledar

Če imaš možnost, čas in znanje za delo z lesom, izkleši desko v obliki trikotnika, jo pobarvaj na belo ali temno zeleno barvo. V smreko zabij 25 žebljev po principu iz več na manj – začni s številko 1 na dnu in končaj s številko 25 na vrhu »smrekice«. Na žeblje obesi majne vedre ali majne rdeče nogavice ter jih označi s številkami in zapolni s sladkarijami ali drugimi presenečenji.

Božična pisma

Adventni koledar s pismi
Foto: Pinterest

Ni nujno, da so v adventnem koledarju le materialne stvari, lahko gre za preprosta pisma z vsakodnevnim vodilom ali citatom. Pisma skrij v kuverte, ki naj bodo različne barve, označene s številkami, in božično okrašene.

Ekološki adventni koledar
Foto: Pinterest

Odštevanje na ekološki način

Uporabiš lahko kartonasto ali leseno desko v obliki smrekice, v katero prav tako zabiješ 25 žebljev, z razliko, da vsak dan božiča na smrekico natakneš bunkico. Tak koledar lahko vsako leto znova uporabiš, prav tako pa je tudi zelo zabaven za okraševanje, saj se lahko poigraš z barvami in oblikami bunkic.

Adventni koledar z nogavicami
Foto: Pinterest

Božične nogavice – večna klasika

Nogavice, ki jih ne nosiš več, označi s papirnatimi številkami, obesi na vrv, ki jo nato obesiš na steno v dnevni sobi.

Adventni koledar na lestvi
Foto: Pinterest

Uporabi lestev

Namesto da bi izrezoval oblike iz kartona ali lesa, lahko svoj adventni koledar obesiš na lestev. Božično okrašene papirnate vrečke, kamor lahko skriješ sladkarije, igrače, pisma, po štiri skupaj obesi na vrv in to pripni na eno odprtino v lestvi. Uporabiš ga lahko tudi naslednje leto.

+ objave

Novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.