Umrl je Peter Musevski

Slovenijo je danes pretresla žalostna novica. V petinpetdesetem letu starosti je umrl igralec Peter Musevski. Novico je danes potrdila direktorica Prešernovega gledališča Kranj, katerega član je bil Musevski.

Po končanem študiju na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo se je zaposlil v PDG Nova Gorica, kar je današnji SNG Nova Gorica. Tam je ostal med leti 1995 in 2003. Istega leta pa je svoje delo nadaljeval v Prešernovem gledališču Kranj. Za svoje delo je prejel tudi nagrado Prešernovega sklada in še mnogo drugih.

Zapomnili si ga bomo po filmih Slovenka, Kruh in mleko, Vsi proti vsem, Predmestje, Za vedno, Rezervni deli in Delo osvobaja. Vloge Ojdipusa, Norca, Miklavža, Jorgena Tesmana, Jeana in še veliko drugih so tiste, po katerih si ga bo zapomnil gledališki svet.

Za mnoge pa bo vedno Zois iz serije TV Dober dan.

Slovenija je izgubila enega najboljših igralcev in ustvarjalcev v svetu filma in gledališča. Njegovi družini in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.

Tebi Peter pa hvala za vse, kar si dal kulturi v Sloveniji. In za vse lepe trenutke, ko smo te lahko gledali na odru ali na malem ekranu.

TV Dober dan
S soigralci v seriji TV Dober dan

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTop zgodovinski ljubezenski romani
Naslednji članekBullet Journaling – tvoj novi prijatelj?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.