Upravljanje podeželja in krajine

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Šolski center Nova Gorica, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Inženir kmetijstva in krajine
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

Cilji študija so doseženi s premišljenim združevanjem kmetijskih, živilskih, rekreacijskih, turističnih in poslovnih vsebin. Program zato vključuje sodobne vsebine z vseh področij, ki so pomembna za razvoj podeželja. Študenti lahko s pomočjo izbirnih modulov zadostijo svojim potrebam in željam po znanju s področja vinogradništva in vinarstva, fitofarmacije, turizma in/ali trženja.

Diplomanti pridobijo višješolsko strokovno izobrazbo na osnovi različnih poklicnih standardov: Upravitelj kmetijskega gospodarstva in kmetijske proizvodnje, Kmetijski farmacevt, Upravljalec športnih in rekreacijskih površin ter Trener konj in učitelj jahanja.

Študentje v času študija pridobijo praktično uporabna znanja – kompetence z laboratorijskimi vajami in praktičnim izobraževanjem, ki se izvajajo v laboratorijih, na šolskem posestvu, na (mojstrskih) kmetijah, ali v podjetjih. Izvedbo praktičnega izobraževanja vsebinsko in organizacijsko usklajuje predavatelj višje šole – organizator praktičnega izobraževanja z mentorjem v instituciji. Napredovanje študentove praktične usposobljenosti spremlja na delovnem mestu mentor in o tem obvešča organizatorja. Praktično izobraževanje je možno opravljati v različnih institucijah.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite