Politika zasebnosti in Izjava o varstvu osebnih podatkov

Izjava ponudnika o varstvu osebnih podatkov

V postopku registracije uporabnikov spletnega mesta student.si (»spletno mesto«) moramo od vas pridobiti nekatere vaše osebne podatke.

Politika zasebnosti opredeljuje  način in metode, ki jih uporabljamo v povezavi z varovanjem ter zbiranjem, uporabo in posredovanjem vaših osebnih podatkov. Ponudnik spletnega mesta (»Ponudnik«) bo z vašimi osebnimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z registracijo na spletnem mestu soglašate z načinom varovanja, ravnanja in posredovanja vaših osebnih podatkov na način, ki je opisan v politiki zasebnosti.

Ponudnik zagotavlja vsem uporabnikom varovanje osebnih podatkov, ki jih vnesejo ob registraciji, skladno z uredbo GDPR ter vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Vsi osebni podatki uporabnikov, ki jih bomo zbrali z vaše strani bodo namenjeni izključno uporabi na spletnem mestu ter administraciji storitev, te podatke pa bo ponudnik uporabljal ali razkril le za namene, zaradi katerih jih je z vašim privoljenjem zbiral oziroma na zahtevo uradnih organov Republike Slovenije.

Spletno mesto zbira določene podatke o vašem obisku, kot so ime ponudnika internetnih storitev in naslov IP, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura, ko dostopate do mesta, strani, ki jih obiščete na mestu, in internetni naslov spletnega mesta, neposredno s katerega ste prišli na naše mesto.

Ponudnik zbira naslednje vrste osebnih podatkov:

  • e-naslov,
  • vzdevek ali ime in priimek.

Ponudnik zbira, obdeluje in hrani podatke o uporabnikih za naslednje namene:

  • identifikacijo uporabniških profilov,
  • identifikacijo avtorjev prispevkov in komentarjev,
  • sklepanje pogodb / dogovorov o prenosu materialnih avtorskih pravic z avtorjev prispevkov na izdajatelja (ponudnika),
  • komunikacijo med uporabniki spletnega mesta in med izdajateljem in uporabniki spletnega mesta,
  • obveščanje posameznikov o aktualnih novicah in dogodkih,
  • oglaševanju naših poslovnih partnerjev.

Izdajatelj lahko podatke o obiskih spletnega mesta združi z anonimnimi demografskimi podatki, ki jih lahko uporabimo za ponujanje ustreznejše vsebine spletnega mesta. V nekaterih delih spletnega mesta z omejenim dostopom, bomo podatke o obiskih spletnega mesta z vašim soglasjem združili z osebnimi podatki, če taki podatki obstajajo, da bi vam lahko ponudili vsebino, prilagojeno po meri.

Če ne podate soglasja, vam prilagojena storitev ne bo na voljo in vaših osebnih podatkov ne bomo združili s tistimi o obiskih spletnega mesta.

Ponudnik lahko vaše podatke razkrije, če jo to zakonsko določeno, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za:

  1. zagotovitev skladnosti z zakonskimi odredbami ali sodnimi postopki proti ponudniku ali spletnemu mestu;
  2. zaščito in varovanje pravic ali lastnine ponudnika ali naše družine spletnih mest;
  3. ukrepanje v nujnih okoliščinah za zaščito osebne varnosti zaposlenih ponudnika ali posrednikov, uporabnikov izdelkov ali storitev ponudnika ali javnosti. Ponudnik storitev se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke in pri tem postopal v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov.

S sprejemom splošnih pogojev in uporabo spletnega mesta uporabniki soglašajo, da ponudnik ne more zagotoviti varnosti ali zasebnosti informacij, ki se prenašajo preko interneta ali elektronske pošte, ter da ponudnika ne bodo smatrali za kakorkoli odgovornega v povezavi z uporabo vseh tovrstnih informacij s strani tretjih oseb. Obstaja možnost, da drugi člani ali uporabniki storitve, vključno z neregistriranimi uporabniki, pošljejo, navežejo ali predajo storitvi oziroma drugim uporabnikom napadalno ali obsceno gradivo in da bodo uporabniki takšnemu gradivu izpostavljeni. Prav tako je možno, da lahko drugi zlorabijo osebne podatke uporabnikov preko uporabe storitve ter da jih lahko uporabijo za vznemirjanje ali ogrožanje. S sprejemom splošnih pogojev se uporabniki ali člani strinjajo, da ponudnik ni odgovoren za ravnanje tretjih oseb z informacijami, ki jim jih pošiljajo sami.

Ponudnik posameznikom v skladu z GDPR zagotavlja naslednje pravice:

Pravica do popravka netočnih osebnih podatkov

Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da popravi oziroma dopolni netočne oziroma pomanjkljive osebne podatke v zvezi z njim.

Ponudnik bo posameznika v primeru popravka ali dopolnitve osebnih podatkov brez odlašanja obvestil.

Pravica do izbrisa/pozabe

Od ponudnika ima posameznik pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim.

Ponudnik bo posameznika v primeru izbrisa osebnih podatkov o izbrisu brez odlašanja obvestil.

V Kolikor želite, da vaše osebne podatke izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, nam to prosim sporočite na naslov: info@nevtron.si.

Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov

Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da ponudnik omeji obdelavo njegovih osebnih podatkov v primeru njihove netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti vaših podatkov

Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da mu posreduje osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z njim.

Posameznik ima od ponudnika pravico zahtevati, da osebne podatke, ki jih obdeluje v zvezi z njim, na njegovo zahtevo posreduje drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora

Poleg pravice do preklica privolitve lahko, v primeru uporabe osebnih podatkov posameznika za namene obveščanja oz. neposrednega trženja, posameznik kadarkoli pisno zahteva prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov v ta namen.

V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bo ponudnik osebne podatke posameznika v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.

Vse pravice posameznik lahko uveljavi s pisno oziroma elektronsko zahtevo ponudniku. Zahtevo pošljete po pošti na naslov Nevtron & Company, d. o. o., Koprska ulica 72, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov info@nevtron.si.

Pravica do dostopa do osebnih podatkov v zvezi z vami

Od ponudnika imate pravico dobiti potrditev ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, zahtevati dostop do osebnih podatkov v zvezi z vami ter naslednje informacije:

  • namen obdelave,
  • vrsto osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami,
  • uporabnike vaših osebnih podatkov,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov,
  • vir osebnih podatkov.

Kršitev varstva osebnih podatkov

V primeru kršitve varstva vaših osebnih podatkov in v primeru, da bi bila ob tem izkazana verjetnost, da bi taka kršitev varstva osebnih podatkov lahko povzročila veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

V primeru kršitve varstva osebnih podatkov bomo brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v 72 urah po seznanitvi s kršitvijo varstva vaših osebnih podatkov, o njej obvestili pristojni organ.

Pravica do pritožbe

Pravico imate, da v primeru kršitve varstva osebnih podatkov zoper upravljavca vložite pritožbo pri pristojnem nadzornem organu na naslov: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana ali na: gp.ip@ip-rs.si.

Splošne informacije

Politiko zasebnosti lahko občasno posodobimo. Ko to storimo, bomo ustrezno spremenili datum zadnje spremembe, prikazan na politiki zasebnosti.

V primeru vseh vprašanj, nejasnosti in uveljavljanja vaših pravic iz področja osebnih podatkov se obrnite na kontaktno osebo upravljavca na naslov:

Nevtron & Company, d. o. o.
Koprska ulica 72
1000 Ljubljana
info@nevtron.si

Datum zadnje spremembe: 28. 5. 2018