ponedeljek, 1 junija, 2020
Sponzorirano

hrana

Kje dobro jesti in piti, zdrava prehrana in dietni nasveti.

Riž v vreči

Kuhanje za začetnike: kako pravilno skuhati riž

Kuhanje riža se sliši enostavno opravilo, ampak če si ga že kdaj poskusil skuhati, verjetno veš, da ni tako lahko, kot se zdi na...
Miza, polno obložena z različno hrano

Zakaj je dobro kupovati lokalno hrano?

Podpiraš lokalna delovna mesta Logično, kajne? Če zelenjavo kupiš od kmeta iz sosednje vasi, mu s tem omogočaš preživetje. On tebi omogoča zdravo prehrano, ti...
Deska za kuhanje in hrana

Najboljši slovenski kuharski blogi

Kuharski blogi so postali stvar tudi v Sloveniji. V primeru, da veliko kuhaš, si zagotovo že slišal za kakšnega od spodaj naštetih. Če pa...
Slika kruha in kostanjev.

Arheološke kulinarične najdbe

Arheologi s pomočjo moderne tehnologije in dobrega starega fizičnega dela odkrivajo vse več o naših prednikih. Kje so se borili, kje so pokopavali svoje...
dalgona kava in browniji

TikTok trend: puhasta kava

Dalgona kava, ki je obnorela svet, je ne le okusna, pač pa tudi preprosta za pripravo. Potrebuješ le štiri sestavine. Sestavine za eno osebo: 1 žlica...
sladica z gozdnimi sadeži

Nizkokalorične alternative za enostavne sladice

V času izolacije se večina ljudi dolgočasi. Mnogi pečejo, še raje pa jejo. Seveda, kako pa drugače bolje zapraviti čas in pregnati dolgčas kot...
jed s črički

Prihodnost mesa so farme žuželk

Žuželke v prehrani niso nič novega. Že leta 1885 v knjigi Why not eat insects avtor navaja, da so žuželke kakovosten in trajnosten vir...
pisana solata

Kako narediti solato dobro?

Vključi naslednjih šest elementov, ki bodo tvojo solato spremenili v nasiten, zdrav in okusen obrok. Zelenjava Če imaš pri roki več različnih vrst zelenjave, jih uporabi....
sveža zelenjava in sadje v kovčku

Kako do lokalno pridelane hrane v času pandemije?

V času motene globalne oskrbe, zapiranja trgovin in družbenega distanciranja se je pomen lokalnih pridelovalcev hrane znatno povečal. Samooskrba z lokalnimi živili zagotavlja državno...
potica kroglice

Reciklirajmo velikonočne ostanke: Kam s potico, šunko, hrenom in pirhi?

Po praznikih nam skoraj vedno ostanejo živila. Kam z njimi? Razmišljaj trajnostno in jih ne meči stran. Raje jih recikliraj v nov in še...
28,683FansLike
2,195FollowersFollow
1,068FollowersFollow
1,685FollowersFollow