5 nasvetov za uporabo gorčice v kuhinji

Uporaba gorčice
Foto: MurzikNata iz iStock

Gorčica ni le priljubljena omaka za hrenovke. V kuhinji ima veliko širšo uporabnost kot si morda mislite. Tukaj je pet nasvetov, kako jo uporabiti bolj ustvarjalno!

Gorčica je vsestranska, zato naj bo stalnica v vaši kuhinji!

1Marinada za meso

Roasted pork loin with a spicy rub and mustard sauce

Gorčica je odlična osnova za marinade. Zmešajte jo z oljem, medom, česnom in limono ter namažite po izbranem kosu mesa. Njena kislost zmehča meso, okus pa ostane bogat in rahlo pikanten.

2Solatni preliv

Apple cider vinaigrette salad dressing in a mason jar

Namesto klasike lahko uporabite gorčico kot osnovo za prelive. Z malo jabolčnega kisa, olivnega olja in ščepcem soli dobite preprost, a okusen preliv za vse zelenjavne solate. Priporočamo kar ta solatni preliv.

3Dodatek omakam

Mustard seeds in the wooden scoop and mustard sauce in the bowl isolated on white background.

Žlička gorčice popestri paradižnikove ali smetanaste omake. Doda globino in rahlo ostrino, ne da bi preglasila druge sestavine.

4Skrivna sestavina pri peki

Homemade creamy honey mustard sauce in a glass jar

Gorčica se lahko doda tudi v krušno testo ali biskvite s slanim pridihom, kjer poudari okus in izboljša teksturo.

5Gorčica kot vezivo v burgerjih in polpetih

Close up view of hamburger, preparing with ketchup and mayo sauce on cutting board. Crop view of chef's hands in gloves, pouring mustard on grilled buns, making cheeseburger. Concept of fast food.

Če pripravljate domače burgerje, polpete ali celo zelenjavne pleskavice, dodajte žličko gorčice v maso. Ne le da bo izboljšala okus, temveč bo delovala tudi kot naravno vezivo, ki poveže sestavine in poskrbi za boljšo teksturo med peko.

Jan Nebec

Novinar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.