Enostaven recept za bučno juho

Vegetarian, homemade pumpkin cream soup in a bowl on wooden table.
Foto: Sandra Westermann iz iStock

Bučna juha je jed, ki na jesenskem jedilniku preprosto ne sme manjkati. Kaj je boljšega kot okusna in kremna juha iz sveže buče, ki jo lahko enostavno pripraviš doma, tudi če nisi izkušen kuhar? Seveda pa zraven ne sme manjkati kos ali dva hrustljavega kruha za pomakanje.

Recept za okusno bučno juho je preprost, saj je naravni okus sveže buče dovolj dober, da za pripravo kremaste juhe potrebuješ zelo malo dodatnih sestavin.

1Kaj spada v juho?

Autumn fall baking food background with pumpkins, apples, nuts and seasonal spices on white. Cooking pumpkin or apple pie and cookies for Thanksgiving and autumn holidays. Cozy fall .

Za pripravo odlične in kremaste juhe boš potreboval:

  • bučo, olupljeno in narezano na večje kose,
  • čebulo in česen, skrivni sestavini, ki juhi dodata okus in malo pikantnosti,
  • jušno osnovo, zelenjavno ali mesno, ki juhi doda bolj poln okus,
  • mleko ali smetano, ki ju vmešaš na koncu in juhi dodata kremoznost.

2Postopek priprave

Pumpkin and carrot soup with cream on grey stone background. Top view
  1. Olupljeno bučo, čebulo, česen in jušno osnovo daj v lonec z vodo.
  2. Kuhaj na močnem ognju 15 minut oziroma dokler buča ni popolnoma mehka.
  3. Zmiksaj, da dobiš gladko maso brez grudic.
  4. Po okusu dodaj sol, poper in na koncu mleko ali smetano.

3Nasveti

  • Če nimaš mleka ali smetane, lahko za bogatejši okus dodaš tudi malo masla.
  • Bučo olupi, saj je lupina lahko precej trda.
  • Česen in čebula sta pomembni skrivni sestavini, ki juhi dodata okus.
  • Če imaš rad močnejše okuse, lahko juhi dodaš tudi kari, ingver ali kurkumo.
  • Pripravljena bučna juha v hladilniku zdrži 4–5 dni, v zamrzovalniku pa do 3 mesece.
  • K bučni juhi se izvrstno poda kos svežega, hrustljavega kruha.

Dober tek!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.