Fantastičen recept za pečene paprike, ki so odlične za poletje

Food and drink. Top view. Vegetarian and vegan food. Top view. Copy space.
Foto: Ale02 iz iStock

Ko poletne paprike dosežejo vrhunec sladkobe in okusa, je pravi čas, da jih pripravimo na najbolj klasičen in preprost način – pečene, odišavljene z dobrim oljčnim oljem in svežim česnom. Spodaj je recept, ki ga lahko pripravite že danes!

Za pripravo pečene paprike

  • 3 rdeče (ali rumene) paprike

  • 2 stroka česna

  • 2–3 žlice oljčnega olja

  • Sol po okusu

  • (Neobvezno: nekaj listov sveže bazilike ali peteršilja)

Postopek:

  1. Priprava pečice
    Pečico segrejemo na 220°C (po možnosti vklopimo funkcijo žara).

  2. Peka paprik
    Cele paprike položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 25–30 minut, dokler lupina ne potemni in se napihne (lahko jih vmes obrnemo, da se enakomerno zapečejo).

  3. Parjenje v posodi
    Pečene paprike damo v pokrito posodo za 10 minut – to bo pomagalo, da se lupina zmehča in lažje olupi.

  4. Lupljenje in rezanje
    Paprike olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove.

  5. Začinjenje
    Narezane paprike prelijemo z oljčnim oljem, dodamo na drobno nasekljan česen in posolimo. Po želji potresemo še s svežimi zelišči.

  6. Postrežemo
    Postrežemo toplo ali ohlajeno – odlične so tudi naslednji dan.

Jan Nebec

Novinar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.