Hiter praznični prigrizek, ki vedno uspe: praznični venec iz listnatega testa in pesta

Party appetizers with roasted turkey, brie and cranberry sauce on crackers for Christmas
Foto: VeselovaElena iz iStock

Venec iz listnatega testa in pesta je preprost, a privlačen prigrizek, ki lepo popestri praznično mizo. Pripravljen je v nekaj minutah in z le nekaj sestavinami, hkrati pa navduši z okusom in zanimivim videzom.

Recept za praznični prigrizek

Potrebujete le listnato testo, rdeči in zeleni pesto, jajce in nariban sir. Testo razrežete, namažete s pestom, zložite drugo plast testa in izrežete zvezdice. Te nato zložite v obliko venca, premažete z jajcem in posujete s sirom, preden jih spečete do zlato rjave barve.

Topel venec postrezite samostojno ali z različnimi omakami, kot so česnova omaka, salsa, jogurtova omaka ali kisla smetana. Odličen je za praznične zabave, pogostitve ali kot topla predjed.

Sestavine

  • 2 roli listnatega testa

  • 50 g zelenega pesta

  • 50 g rdečega pesta

  • 1 jajce

  • Naribana mocarela

Priprava

  1. Pečico segrejte na 200 °C.

  2. Razvijte eno rolo testa in jo prerežite na pol. Na eno polovico namažite rdeči pesto, na drugo zeleni pesto.

  3. Pokrijte z drugo plastjo testa in ponovno prerežite na pol.

  4. Z modelčkom izrežite zvezdice.

  5. Na pekač položite papir za peko in označite krog.

  6. Zvezdice zlagajte po krogu izmenično po barvah, tako da se rahlo prekrivajo.

  7. Premažite z razžvrkljanim jajcem in potresite z naribano mocarelo.

  8. Pecite približno 10 minut do zlato rjave barve oz. odvisno od pečice.

Jan Nebec

Novinar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.