
Venec iz listnatega testa in pesta je preprost, a privlačen prigrizek, ki lepo popestri praznično mizo. Pripravljen je v nekaj minutah in z le nekaj sestavinami, hkrati pa navduši z okusom in zanimivim videzom.
Recept za praznični prigrizek
Potrebujete le listnato testo, rdeči in zeleni pesto, jajce in nariban sir. Testo razrežete, namažete s pestom, zložite drugo plast testa in izrežete zvezdice. Te nato zložite v obliko venca, premažete z jajcem in posujete s sirom, preden jih spečete do zlato rjave barve.
Topel venec postrezite samostojno ali z različnimi omakami, kot so česnova omaka, salsa, jogurtova omaka ali kisla smetana. Odličen je za praznične zabave, pogostitve ali kot topla predjed.
Sestavine
-
2 roli listnatega testa
-
50 g zelenega pesta
-
50 g rdečega pesta
-
1 jajce
-
Naribana mocarela
Priprava
-
Pečico segrejte na 200 °C.
-
Razvijte eno rolo testa in jo prerežite na pol. Na eno polovico namažite rdeči pesto, na drugo zeleni pesto.
-
Pokrijte z drugo plastjo testa in ponovno prerežite na pol.
-
Z modelčkom izrežite zvezdice.
-
Na pekač položite papir za peko in označite krog.
-
Zvezdice zlagajte po krogu izmenično po barvah, tako da se rahlo prekrivajo.
-
Premažite z razžvrkljanim jajcem in potresite z naribano mocarelo.
-
Pecite približno 10 minut do zlato rjave barve oz. odvisno od pečice.
Novinar



