Puding je ena izmed najbolj priljubljenih in preprostih sladic, ki jo lahko hitro pripravimo doma. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je priprava pudinga zahtevna, je v resnici zelo enostavna in ne potrebuje veliko sestavin.
Domač puding je neprimerljivo boljši od kupljenih različic, saj lahko sami nadzorujemo količino sladkorja in uporabimo pravo vanilijo. Tukaj je preprost recept, s katerim boste pripravili okusno in kremasto sladico, ki bo navdušila vse člane družine.
Sestavine
-
500 ml mleka
-
3 žlice sladkorja
-
2 žlici koruznega škroba (gustina)
-
1 vanilijev strok ali 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
-
2 rumenjaka
Priprava
-
V manjši kozici segrej približno 400 ml mleka skupaj z vanilijevim strokom oziroma z vanilijevim ekstraktom. Mleko naj ne zavre, segreto mora biti tik do vretja, nato odstrani vanilijo.
-
V ločeni posodi zmešaj preostalo mleko, sladkor, koruzni škrob in rumenjake, dokler ne nastane gladka zmes brez grudic.
-
Počasi vlivaj to mešanico v toplo mleko in mešaj na srednjem ognju. Nadaljuj z mešanjem, da se zmes še bolj zgosti. Puding mora biti kremast in gladek, kar traja približno 5 minut. Ampak pazljivo, da ne zavre premočno, ker se rumenjaki lahko strdijo!
-
Ko je puding gost in gladek, ga odmakni z ognja in ga prelij v manjše skodelice ali kozarce.
-
Pusti, da se puding ohladi na sobni temperaturi, nato ga pokrij s prozorno folijo, da se na površini ne naredi skorja. V hladilniku ga hrani vsaj 2 uri pred postrežbo.
Novinar