Namesto drobtin v mesne polpete raje dodajte to sestavino: profesionalci trdijo, da bodo tako še okusnejši …

Three Swedish minced beef patties sizzle in golden butter, frying to perfection in a hot pan.
Foto: Rolf Karlsson iz iStock

Mesni polpeti so ena tistih jedi, ki nikoli ne gredo iz mode. So preprosti, nasitni in vedno priljubljeni na mizi. Kljub temu pa obstaja majhen trik, ki jih lahko spremeni v pravo kulinarično presenečenje.

Profesionalni kuharji uporabljajo drugo sestavino, ki meso naredi bolj sočno.
Pri pripravi se v mleto meso običajno dodajo jajca in drobtine, vendar profesionalni kuharji uporabljajo drug dodatek, ki meso naredi bolj mehko in sočno. Da bi bili zrezki okusnejši in bolj zdravi, namesto drobtin uporabite sesekljane orehe.

Uporabite lahko tudi arašide, mandlje ali katerikoli drug orešček. Meso bo od zunaj hrustljavo, znotraj pa sočno. Ko začnete cvreti v ponvi ali peči na žaru, se bo oblikovala skorjica, ki bo poskrbela, da bodo vsi mesni sokovi ostali v zrezkih.

Če želite, da bodo vaši mesni polpeti nekaj posebnega, pozabite na drobtine in poskusite s sesekljanimi orehi ali drugimi oreščki. Ta preprost trik profesionalnih kuharjev bo poskrbel, da bodo zrezki izjemno sočni v notranjosti, zunaj pa prijetno hrustljavi. Poleg tega bodo zrezki dobili izrazitejši okus in postali bolj zdrava različica priljubljene jedi. Ko jih enkrat pripravite na ta način, se boste težko kdaj vrnili k staremu receptu.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.