Recept za piškote, ki so osvežilni v najbolj vročih dneh

Linzer Christmas cookies filled with lemon curd and dusted with sugar on white marble board
Foto: sveta_zarzamora iz iStock

To je recept, ki vam bo sigurno lepo zadišal po kuhinji. Ti piškoti so krhki, rahli in polni svežine. Idealni za k popoldanski kavi ali čaju na vrtu. Ne potrebuješ posebnih sestavin ali kuharskih veščin, le nekaj limon in dobre volje.

Sestavine (za približno 25 piškotov):

  • 120 g masla (sobne temperature)

  • 70 g sladkorja

  • 1 jajce

  • naribana lupinica 1 bio limone

  • sok iztisnjen iz polovice limone

  • 200 g gladke moke

  • 1/2 žličke pecilnega praška

  • ščepec soli

  • sladkor v prahu za posip

Postopek:

  1. Zmešaj maslo in sladkor. Nato dodaj jajce, limonino lupinico in sok. Vse še enkrat dobro premešaj.

  2. V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodaj v mokre, dokler ne dobiš mehkega testa.

  3. Dobljeno testo zavij v folijo in postavi v hladilnik za vsaj 30 minut. Na ta način se maslo strdi in omogoči lažje oblikovanje, sestavine pa se bolje povežejo in »usedejo«.

  4. Pečico segrej na 180 °C. Na pekač položi papir za peko.

  5. Iz testa oblikuj majhne kroglice (velikosti oreha), jih rahlo splošči in položi na pekač.

  6. Peci 10–12 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo.

  7. Še tople piškote po želji potresi s sladkorjem v prahu.

Rezultat? Nežno dišeči piškoti, ki razveselijo z vsakim ugrizom. Limonina svežina in maslena mehkoba sta popolna kombinacija za domačo toplino.

Jan Nebec

Novinar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.