
To je recept, ki vam bo sigurno lepo zadišal po kuhinji. Ti piškoti so krhki, rahli in polni svežine. Idealni za k popoldanski kavi ali čaju na vrtu. Ne potrebuješ posebnih sestavin ali kuharskih veščin, le nekaj limon in dobre volje.
Sestavine (za približno 25 piškotov):
-
120 g masla (sobne temperature)
-
70 g sladkorja
-
1 jajce
-
naribana lupinica 1 bio limone
-
sok iztisnjen iz polovice limone
-
200 g gladke moke
-
1/2 žličke pecilnega praška
-
ščepec soli
-
sladkor v prahu za posip
Postopek:
-
Zmešaj maslo in sladkor. Nato dodaj jajce, limonino lupinico in sok. Vse še enkrat dobro premešaj.
-
V drugi posodi zmešaj moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodaj v mokre, dokler ne dobiš mehkega testa.
-
Dobljeno testo zavij v folijo in postavi v hladilnik za vsaj 30 minut. Na ta način se maslo strdi in omogoči lažje oblikovanje, sestavine pa se bolje povežejo in »usedejo«.
-
Pečico segrej na 180 °C. Na pekač položi papir za peko.
-
Iz testa oblikuj majhne kroglice (velikosti oreha), jih rahlo splošči in položi na pekač.
-
Peci 10–12 minut, dokler robovi rahlo ne porjavijo.
-
Še tople piškote po želji potresi s sladkorjem v prahu.
Rezultat? Nežno dišeči piškoti, ki razveselijo z vsakim ugrizom. Limonina svežina in maslena mehkoba sta popolna kombinacija za domačo toplino.
Novinar