Agrarna ekonomika

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Hoče

 

O študijskem programu

V okviru podiplomskega doktorskega študija Agrarna ekonomika se izobražujejo kadri za raziskovalno delo predvsem v znanstveno raziskovalni dejavnosti, kot tudi za raziskovalno in strokovno delo v gospodarstvu ter negospodarstvu in državni upravi (predvsem razne agencije, ki delujejo na področju kmetijstva in razvoja podeželja).

Temeljni cilji doktorskega študija na vsebinskem strokovnem področju so usmerjeni zlasti v poznavanje raziskovalne aktivnosti na področju Agrarne ekonomike ter njenih sorodnih disciplin kot tudi pod-disciplin.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program 2. stopnje ali
  • zaključen univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, ali
  • zaključen visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, in zaključen študijski program za pridobitev specializacije ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti v obsegu 30 KT iz predmetih iz prvega semestra 2. stopenjskega magistrskega programa Agrarna ekonomika: teoretične in empirične analize v agrarni ekonomiki, osnove raziskovalnega dela v kmetijskem managementu, ekonomika in marketing v agroživilstvu, management ekoloških kmetij, proizvodni sistemi in trajnostni razvoj, ali
  • zaključen študijski program, ki izobražuje za poklice, urejene z direktivami EU, ali drug enovit magistrski študijski program, ki je ovrednoten s 300 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.800€

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
232SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se