Agrarna ekonomika in razvoj podeželja

Način študija:
Redni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir agrarne ekonomike (VS)
Kraj izvajanja:
Hoče

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

O študijskem programu

Program je naravnan aplikativno in interdisciplinarno, saj je struktura predmetnika takšna, da združuje znanja izbranih specialnih rastlinsko živinorejskih vsebin in vsebin s področja predelave hrane, ki jih dopolnjuje s specifičnimi znanji managementa, ekonomike, trženjskega upravljanja, informatike ter s specifičnimi sklopi znanj s področja razvijajočih se disciplin razvoja podeželja. Program je neke vrste ekvivalent programom tako imenovanega Gospodarskega inženirstva na področju agroživilstva in podeželja. Program daje ključna znanja z razvijajočega se področja Razvoja podeželja in specifičnih sklopov znanj s področja pridelave in predelave zdrave in kakovostne hrane.

Študenti imajo možnost izbire vsebin tudi iz drugih študijskih programov Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, prav tako tudi vsebin na drugih slovenskih univerzah ter v mednarodnem evropskem prostoru visokošolskih ustanov, s katerimi ima fakulteta sklenjene sporazume o sodelovanju.

Program diplomantom omogoča širok spekter zaposlitvenih možnosti. Raztezajo se od opravljanja ključnih funkcij v kmetijstvu (kmetijska podjetja, zadruge, svetovalna služba,…), do aktivnega sodelovanja v različnih administrativnih službah, kjer so potrebna znanja managementa v kmetijstvu: razvojne agencije, kmetijske borze, raznovrstna trgovinska združenja, najrazličnejše državno-upravne enote,… Obenem pa pridobijo vsa potrebna znanja za nadaljevanje študija na 2. stopenjskih programih s področij, ki so vezana na kmetijstvo, agrarno ekonomiko in varnost hrane.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
67SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se