Agronomija – okrasne rastline, zelenjava in poljščine

Način študija:
Redni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede UM
Trajanje študija:
REDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir agronomije (VS)
Kraj izvajanja:
Hoče

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede

O študijskem programu

Program je usmerjen v spoznavanje sodobnih, ekološko sprejemljivih tehnik pridelovanja okrasnih rastlin, zelenjave, poljščin in krmnih rastlin. Omogoča pridobitev potrebnih temeljnih znanj s področij okoljevarstva, sodobnih tehnik pridelave, trženja in osnov varnosti hrane, pridelane na njivah ter pridelave s trženjem okrasnih rastlin.

Študenti imajo možnost izbire vsebin tudi iz drugih študijskih programov Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede, prav tako tudi vsebin na drugih slovenskih univerzah ter v mednarodnem evropskem prostoru visokošolskih ustanov, s katerimi ima fakulteta sklenjene sporazume o sodelovanju.

Diplomanti imajo vsa potrebna znanja za nadaljevanje študija na 2. stopenjskih programih s področij, ki so vezana na kmetijstvo, agrarno ekonomiko in varnost hrane. Obenem pa imajo na voljo širok spekter zaposlitvenih možnosti. Te se raztezajo od vodenja lastnega kmetijskega gospodarstva na področjih poljedelstva, zelenjadarstva in okrasnih rastlin do opravljanja del v različnih kmetijskih in drugih organizacijah: kmetijska podjetja, zadruge, vrtni centri, trženje pridelkov, svetovalna služba, zavarovalništvo, kontrola kakovosti, certifikacijski organi,… Usposobil so bo za delo v različnih administrativnih službah, kjer so potrebna ustrezna strokovna znanja s področij kmetijstva in varovanja okolja: različne razvojne in raziskovalne agencije, lokalne skupnosti, upravne enote,…

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite