Anglistika (pedagoški) (enopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (2 leti)
💯 ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
👨‍🎓 Pridobljen naziv: Magister profesor angleščine
🗺 Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Enopredmetni pedagoški študijski program študente usposablja za ustvarjalno in najzahtevnejše pedagoško delo na vseh ravneh pouka angleščine. Omogoča jim najvišji standard jezikovnega znanja za poučevanje ter sposobnost kritičnega prilagajanja različnim najsodobnejšim oblikam pouka v medpredmetnih povezavah in pri timskem delu. Usposobi jih tudi za samostojno raziskovalno delo, še zlasti za akcijsko raziskovanje pri pedagoškem delu in za nadgrajevanje pridobljenih znanj v zaželeni smeri.

Magistri profesorji anglistike se lahko zaposlujejo kot učitelji angleškega jezika na različnih ravneh in v različnih izobraževalnih okoljih v slovenskem in svetovnem prostoru.

Vpisni pogoji

  • Končan prvostopenjski univerzitetni študijski program Anglistika, ovrednoten s 180 KT, ali
  • končan katerikoli prvostopenjski univerzitetni študijski program, ovrednotenih s 180 KT, ter pred vpisom opravljene dodatne študijske obveznosti v obliki diferencialnih izpitov iz predmetov prvostopenjskega enopredmetnega programa Anglistika v obsegu od 30 do 60 KT, ali
  • končan prvostopenjski dvodisciplinarni univerzitetni študijski program, ovrednoten z 240 KT, ter pred vpisom opravljene dodatne študijske obveznosti v obliki diferencialnih izpitov iz predmetov prvostopenjskega enopredmetnega programa Anglistika v obsegu od 30 do 60 KT, ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program po starem programu ter pred vpisom opravljene dodatne študijske obveznosti v obliki diferencialnih izpitov iz predmetov prvostopenjskega enopredmetnega programa Anglistika v obsegu 60 KT.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se