Bibliotekarstvo, informacijski in založniški študiji (enopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (2 leti)
? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
? Pridobljen naziv: Magister bibliotekarstva
?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Bibliotekarstvo je sodobna, aktualna, dinamična in zanimiva dejavnost, čeprav njeni začetki segajo v čas antike. V primerjavi s preteklostjo se bibliotekarji danes ne ukvarjajo le s knjigami v papirni obliki, temveč tudi z drugimi, npr. elektronskimi publikacijami. Obseg dejavnosti sega od pravljičarstva in branja z otroci do srečevanja z avtorji leposlovnih del in svetovanja odraslim bralcem pri iskanju dobre knjige, od pomoči učencem pri pripravi seminarskih nalog do sodelovanja z raziskovalci pri objavljanju znanstvenih člankov, od varovanja rokopisov do pripravljanja digitalnih knjižnic.

Bibliotekarji vzpostavljajo tudi mostove med bralci in avtorji oziroma knjižničnim gradivom, kar pomeni, da znamo knjižnično gradivo strokovno obdelati po mednarodnih standardih, ter želeno gradivo in informacije hitro in enostavno najti. Ker pri sedanjem razvoju informacijske tehnologije to delo ni intuitivno, v študijskem programu ponudimo strokovno znanje, ki bo kandidatom omogočilo napredovanje tudi po zaključku študija.

Temeljni cilj študijskega programa Bibliotekarstvo je usposobiti kandidate za najzahtevnejše strokovno in vodstveno delo v knjižnicah.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program prve stopnje Bibliotekarstvo in informatika ali
  • končan študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu do 60 KT, ali
  • končan študijski program po starem programu univerzitetnega študija bibliotekarstva ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program po starem programu z drugih strokovnih področij ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu do 60 KT, ali
  • končano enakovredno izobraževanje v tujini.
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
85SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se