Dizajn

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Fakulteta za dizajn
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister dizajna
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Ustanovitev magistrskega študija anticipira vse večje potrebe slovenskega gospodarstva po oblikovalcih različnih profilov, saj je že dodobra prevladalo spoznanje, da je potrebno ob pomanjkanju surovin in energetskih virov v Sloveniji računati predvsem na kreativnost in inovativnost.

Temeljni cilji magistrskega študijskega programa so povečati konkurenčnost slovenskega gospodarstva z ustvarjanjem dodane vrednosti z vidika oblikovalskih in tehnoloških rešitev ob upoštevanju potreb uporabnikov ter ekonomskih zahtev, azvijati izdelke iz naravnih materialov (les, kamen, kovina, tekstil) iz različnih slovenskih pokrajin in kulturnih središč in izboljšati kulturo bivanja in razvijanje pozitivnega odnosa do okolja in tudi zdravja ljudi. Program ustvarja visoko izobražen kader na področju oblikovanja notranje opreme, tekstilij in vizualnih komunikacij, ki bo sposoben spreminjati, obvladovati in poiskati rešitve sodobnega časa za povečanje prodora in razvoja slovenskega oblikovanja na širši globalni trg.

Program je nadaljevanje dodiplomskega programa, zato ga sestavljajo enake smeri in sicer notranja oprema, tekstilije in oblačila ter vizualne komunikacije, vsaka pa nato vključuje posamezne module.

Po končanem magistrskem študiju so diplomanti sposobni obvladovanja neodvisnih oblikovalskih procesov z njihovo lastno oblikovalsko identiteto, vzpostavljanja in vzdrževanja kooperativnih odnosov za delo v skupini in z drugimi uporabniki in skupinami ter zmožnost strpnega dialoga ter samostojnega oblikovanja kakovostnih in trajnostnemu razvoju in življenjskemu ciklu (Cradle to Cradle) zavezanih izdelkov in ambientov.

Vpisni pogoji

  • študijski program Dizajn 1. stopnje oz. študijski program 1. stopnje s področja oblikovanja, umetnosti ali arhitekture in dosegli 180 ECTS
  • študijski program z drugih strokovnih področij (tehničnih, naravoslovnih, družboslovnih oz. humanističnih), če so pred vpisom opravili preizkus nadarjenosti in študijske obveznosti v skupnem obsegu 30 ECTS točk s študijskih področij notranje opreme, tekstilij in oblačil, vizualnih komunikacij, ter dizajn managementa
  • visokošolski študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, z drugih strokovnih tehničnih, naravoslovnih, družboslovnih oz. humanističnih področij, če so pred vpisom opravili preizkus nadarjenosti in študijske obveznosti v obsegu 30 ECTS točk s študijskih področij notranje opreme, tekstilij in oblačil, vizualnih komunikacij ter dizajn managementa
  • študijske programe tujih univerz v skladu s predpisanimi pogoji, kot veljajo za študente RS. Enakovrednost predhodno pridobljene izobrazbe v tujini se ugotavlja v postopku priznavanja tujega izobraževanja.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.850€

Študijske smeri

  • Notranja oprema
  • Tekstilije in oblačila
  • Vizualne komunikacije
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
236SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se