Edukacijske vede

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Pedagoška fakulteta UM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Temeljni cilj programa je študente usposobiti za samostojno mednarodno konkurenčno znanstveno-raziskovalno delo, za načrtovanje in razvijanje novih idej in iz njih izhajajočih rešitev v šolski praksi. Pri tem sistematično, skozi evalvacijo lastnega praktičnega dela, poglabljajo svoja spoznanja na področjih posameznih predmetnih didaktik in vzporedno skrbijo za sistematično razčlenjevanje problemov iz prakse, pri čemer se usposabljajo za njihovo timsko razreševanje. Program omogoča komponirati nova znanstvena spoznanja in aplicirati teoretična izhodišča v konkretne situacije.

Njegov osnovni cilj je torej usposabljanje znanstvenikov s področja edukacijskih znanosti, ki bodo sposobni razvijati in aplicirati novo znanje s tega področja. Gre za najvišji strateški nivo razvojnega in vodstvenega kadra v vseh strukturah pedagoških segmentov negospodarstva kot tudi državne uprave (ministrstva, agencije, inšpektorat, zavod za šolstvo,…), znanstvenih inštitutov ter univerz.

Vpisni pogoji

  • Končan študijski program 2. stopnje ali
  • končan univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, ali
  • končan študijski program, ki izobražuje za poklice, urejene z direktivami EU, ali drug enovit magistrski študijski program, ki je ovrednoten s 300 KT, ali
  • končan študijski program za pridobitev specializacije in pred tem končan visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004 ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti v obsegu 34 KT iz predmetov programa 2. stopnje Razredni pouk: enega obveznega predmeta (Metodologija pedagoškega raziskovanja), treh temeljnih predmetov izbranega modula (kandidat izbira med Naravoslovno tehničnim modulom, Družboslovno humanističnim modulom in modulom Estetika in gibanje) in dveh izbirnih predmetov znotraj izbranega modula.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.300€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se