Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Novi Gorici
Zavod:
Fakulteta za podiplomski študij UNG
Trajanje študija:
specializacija (1 leto)
ECTS kreditnih točk:
60 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
specializacija (II. level master)
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

ETKAKD program je enoletni skupni program za izobraževanje, ki je v tujini veljaven kot Second level Master. Posebnost programa je skupna listina, ki jo izdajata ustanovitelja, Univerza v Novi Gorici in italijanska Università IUAV di Venezia.

ETKAKD program je eden od pobudnikov podiplomskega izobraževanja na področju integralnega varstva dediščine tako v nacionalnem kakor tudi v evropskem kontekstu. Od ustanovitve leta 2005 skupina vrhunskih mednarodnih strokovnjakov iz partnerskih univerz in institucij izvaja inovativne oblike izobraževanja, ki privabljajo številne študente iz vsega sveta. Program je zasnovan na interdisciplinarnem združevanju temeljnih znanstvenih disciplin in strokovnih kompetenc, ki delujejo na področju varstva, planiranja in upravljanja arhitekturne, urbane in krajinske dediščine.

Cilj študija je poznavanje obstoječih ter raziskovanje novih teoretskih in metodoloških izhodišč, ki omogočajo razumevanje vrednot dediščine in pridobitev specifičnih znanj, ki so potrebna za soočanje z raziskovalno in strokovno prakso, kakor tudi za oblikovanje inovativnih in trajnostnih rešitev.

Predavanja potekajo v angleškem jeziku; uradni jezik programa je angleščina. Program se izvaja v navdihujočem zgodovinskem kontekstu Lanthierijevega dvorca v Sloveniji, kakor tudi v Benetkah, v okviru sodelovanja z univerzo IUAV, v enem od svetovno najbolj kompleksnih živih laboratorijev za področje dediščine.

Vpisni pogoji

Na doktorski študijski program Ekonomika in tehnike konservatorstva arhitekturne in krajinske dediščine se lahko vpišejo kandidati in kandidatke, ki so zaključili:

    • Študijski program druge stopnje.
    • Dosedanji študijski program za pridobitev univerzitetne izobrazbe;
    • Enovit magistrski študij, če je trajal pet let in je ovrednoten s 300 kreditnimi točkami;
    • Dosedanje študijske programe za pridobitev specializacije in so pred tem končali visokošolski strokovni program, če so opravili dodatne študijske obveznosti v obsegu od 30 do 60 kreditnih točk;
  • Izobraževanje v tujini, enakovredno prej navedenim programom.

Šolnina

Za posamezni letnik: 4.000€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
249SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se