Ekonomist

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Izobraževalni zavod Memory, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Ekonomist
Kraj izvajanja:
Dutovlje in Koper

O študijskem programu

Cilj programa je izobraziti ekonomiste komercialnega poslovanja s širokim strokovno-teoretičnim in praktično-uporabnim znanjem.

Organizacija in izvedba izobraževanja je prilagojena odraslim. Študijsko leto se prične oktobra in konča konec septembra naslednje leto. Predavanja in vaje potekajo od oktobra do junija po predmetnih področjih, po zaključenih posameznih predavanjih je prvi izpitni rok, nakar začnejo potekati izobraževalne dejavnosti za drugi predmet. Izobraževanje se zaključi z opravljenimi študijskimi obveznostmi in zagovorom diplomske naloge.

Temo diplomske naloge študent izbere v dogovoru z mentorjem in predavateljem višje strokovne šole. Po uspešnem zaključku izobraževanja udeleženec izobraževanja prejme javno veljavno diplomo in pridobi VI. stopnjo izobrazbe.

Predavanja potekajo med tednom v popoldanskem času praviloma dvakrat tedensko s pričetkom ob 16. uri, ob sobotah pa v dopoldanskem času s pričetkom ob 9. uri.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.

Študijske smeri

  • Tehnični komercialist
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
228SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se