Filozofija (pedagoški) (dvopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (2 leti)
? ECTS kreditnih točk: 60 KT za celotni študij
? Pridobljen naziv: Magister profesor filozofije in …
?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Študentje tekom študija pridobijo temeljna znanja s področja filozofije, ki vključujejo poznavanje zgodovine filozofije in filozofske sistematike, hkrati pa razvijejo sposobnosti podajanja in aplikacije svojega znanja ter njegove navezave na druge znanosti.

Cilj študija je usposobiti študente ne le za razumevanje filozofskih besedil, ampak tudi drugih fenomenov v svetu, saj bodo le tako lahko svoja znanja posredovali in uporabljali v povezavi z drugimi strokami, hkrati pa posredovali tudi metodologijo raziskovalnega dela.

Na ta način študij usposablja v prvi vrsti srednješolskega učitelja filozofije (in drugih predmetov glede na drugi predmet dvopredmetnega študija), pa tudi druge profile, ki zahtevajo sposobnost posredovanja filozofskih spoznanj, denimo za raziskovalno in publicistično delo, prevajanje del s področja filozofije in humanistike, in formacijsko delo v knjižnicah ali delo v založništvu in na medijskem področju.

Vpisni pogoji

  • Končan prvostopenjski univerzitetni študijski program filozofije ali
  • končan univerzitetni študijski program 1. stopnje z drugih strokovnih področij ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija na drugi stopnji, v obsegu od 10 do 60 KT iz nabora temeljnih predmetov, ali
  • končan študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe, sprejet od 1.1.1994 do 11.6.2004 ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija na drugi stopnji, v obsegu od 10 do 60 KT iz nabora temeljnih predmetov.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.800€

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se