Germanistične študije (enopredmetni)

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Doktorski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Filozofska fakulteta UM
Trajanje študija:
IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Doktor znanosti
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Poglavitni cilj programa je izobraziti in usposobiti vrhunskega strokovnjaka na področju germanističnega jezikoslovja oziroma germanističnega literarnovednega raziskovanja.

Doktorji poleg poglobljenih predmetnospecifičnih in raziskovalno-metodoloških znanj pridobijo široko humanistično razgledanost in so na osnovi obojega usposobljeni za razumevanje kompleksnih jezikoslovnih oziroma literarnovednih vprašanj, problemov, vsebin ter teoretskih in metodoloških konceptov. S tem so zmožni samostojnega razvijanja, ustvarjanja in publiciranja novega znanja, razvijanja kritičnega razmisleka, moralno in etično odgovornega oblikovanja raziskovalnega delovanja na izbranem predmetnem področju, kompetentnega izvajanja in vodenja znanstvenoraziskovalnega projektnega dela.

Program aktualen glede na izbrane vsebine ter metodološko naravnan na interdisciplinarne raziskovalne pristope, zato tudi po tej plati zagotavlja izobraževanje in usposabljanje strokovnjakov za sodoben čas, ki bodo poglobljeno obvladali svoje ožje strokovno področje, hkrati pa s splošnimi, prenosljivimi zmožnostmi in veščinami kos zahtevam sodobne, učeče se družbe. Gre za najvišje strokovno in znanstveno usposobljene strokovnjake na področju germanistike, doktorji so usposobljeni tudi za interdisciplinarno raziskovalno sodelovanje.

Vpisni pogoji

  • Zaključen študijski program 2. stopnje, ali
  • zaključen univerzitetni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, ali
  • zaključen visokošolski strokovni študijski program, sprejet pred 11. 6. 2004, in zaključen študijski program za pridobitev specializacije ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti v obsegu 31 KT glede na izbrano smer študija, ali
  • zaključen študijski program, ki izobražuje za poklice, urejene z direktivami EU, ali drug enovit magistrski študijski program, ki je ovrednoten z 300 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 4.030€

Študijske smeri

  • Nemška književnost
  • Nemški jezik
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
209SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se