Gradbeništvo

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Visokošolski
Univerza:
Univerza v Mariboru
Zavod:
Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (3 leta)
ECTS kreditnih točk:
180 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani inženir gradbeništva (VS)
Kraj izvajanja:
Maribor

O študijskem programu

Nov študijski program zagotavlja nov lik univerzitetnega diplomiranega inženirja gradbeništva s splošno praktično usmerjeno gradbeno izobrazbo in poglobljenimi specialnimi znanji. Program omogoča študentu veliko preglednost gradbene problematike, učinkovitejše sodelovanje pri reševanju kompleksnejših gradbenih problemov, večjo fleksibilnost pri zaposlovanju in po potrebi lažje pridobivanje raznih specialnih znanj. Poudarek daje razvijanju sposobnosti za razumevanje in reševanje praktičnih problemov z upoštevanjem veljavne slovenske in evropske normative in regulative v gradbeništvu. Z delom na celovitih praktičnih projektih tekom študija ter usposabljanjem v gospodarstvu se študentje seznanijo s praktičnimi problemi in njihovimi rešitvami ter se usposobijo za njihovo reševanje.

Diplomanti so pri reševanju predvsem praktičnih inženirskih problemov samostojni ter sposobni komuniciranja in povezovanja delovanja strokovnjakov različnih področij, ki sodelujejo pri optimalni realizaciji praktičnih nalog, ki so v okviru ali pa se prepletajo z gradbeništvom. Tekom študija pridobijo tudi netehnična znanja, kot so znanja iz prava, ekonomije, informatike, tujega jezika, itd., ki jih je treba upoštevati pri reševanju nekaterih gradbenih problemov.

Usposobljeni so za korektno in sodobno reševanje enostavnejših in običajnih praktičnih problemov v gradbeništvu – diplomant bo dovolj jasno poznal katere naloge lahko samostojno in pravilno izvede. Zahteve naloge, ki pa presegajo okvir njegovega znanja, bo sposoben formulirati in predati v reševanje ustreznim strokovnjakom.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit v kateremkoli štiriletnem srednješolskem programu.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.500 €

Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
66SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se