Hispanistika (enopredmetni)

Način študija:
Redni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Filozofska fakulteta UL

⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI študij (2 leti)
? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
? Pridobljen naziv: Magister hispanistike
?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

O študijskem programu

Študenti pridobijo vsa znanja o španskem jeziku in književnosti, ki po mednarodnih standardih veljajo za znanja in zmožnosti, kot jih potrebujejo visoko usposobljeni strokovnjaki na tem področju. Ta znanja in zmožnosti znajo uporabljati fleksibilno in kritično v različnih okoliščinah medkulturnega posredovanja v povezavi s področjem njihovega študija.

Svoja znanja in zmožnosti tako uporabljajo kritično in skladno v povezavi z drugim ali drugimi področji študija. Za svoje medkulturno posredovanje in druge dejavnosti sprejemajo etično odgovornost. S svojim delom se trudijo prispevati k čim višji ravni kakovostnega medkulturnega sodelovanja in razumevanja, s svojim raziskovalnim delom pa bogatijo znanja na vseh področjih svojega delovanja.

Vpisni pogoji

  • Končan prvostopenjski univerzitetni dvodisciplinarni študij španskega jezika in književnosti ali
  • končan katerikoli študijski program prve stopnje dvodisciplinarne ali enodisciplinarne smeri ter pred vpisom opravljeni izpiti, ki se določijo individualno in pri katerih se preverijo jezikovne kompetence iz španskega jezika in književnosti v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končan študijski program za pridobitev visoke strokovne izobrazbe, sprejet od 1.1.1994 do 11.6.2004.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite