Informatika

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Višješolski
Univerza:
Višješolski zavodi
Zavod:
Šolski center Nova Gorica, Višja strokovna šola
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Inženir informatike
Kraj izvajanja:
Nova Gorica

O študijskem programu

Diplomanti so usposobljeni za takojšnje delo na različnih delovnih mestih v različnih podjetjih in drugih institucijah, ki so kakorkoli povezani s področjem informatike oziroma računalništva. Sposobni so se prilagoditi najrazličnejšim potrebam in zahtevam informacijske družbe.

Program omogoča pridobivanje kompetenčnega znanja širšega področja tudi v obveznem izbirnem delu programa in ponuja izbirne module, kar omogoča prilagajanje izobraževanja potrebam okolja.

Namenjen je tistim, ki se želijo takoj po opravljeni diplomi zaposliti in delati na operativnih produkcijskih nalogah. Program je usmerjen v takojšnjo uporabo teoretično pridobljenih znanj, zato je velik poudarek posvečen praktičnemu delu v organizaciji. Ta je lahko proizvodno ali storitveno podjetje, zavod ali podobno. Študent lahko po končanem študiju nadaljuje študij na tistih visokih strokovnih šolah, ki izobražujejo s področja informatike.

Vpisni pogoji

  • Končana splošna matura ali
  • končana poklicna matura ali
  • opravljen zaključni izpit ali diploma pred letom 2002, ali
  • opravljen, mojstrski, delovodski ali poslovodski izpit, tri leta delovnih izkušenj opravljen preizkus znanja iz materinščine (slovenščine, italijanščine ali madžarščine) ter matematike ali tujega jezika v obsegu, določenem za poklicno maturo.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
67SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se