Integrativna psihoterapija

Način študija:
Izredni
Stopnja:
Neformalno
Univerza:
Samostojni visokošolski zavodi
Zavod:
Univerza Sigmunda Freuda Dunaj - podružnica Ljubljana
Trajanje študija:
4 leta
Pridobljen naziv:
Integrativni psihoterapevt
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Integrativna psihoterapija je psihoterapevtski pristop, ki na odnosu, kot osnovnem temelju, združuje, povezuje in prepleta različne poglede delovanja človeka. Tako uporablja znanja različnih pristopov in teorij, poseben poudarek pa daje mehanizmu navezanosti kot graditelju posameznikove drže v odnosu do sebe, drugih in sveta ter oblikovalcu terapevtskega odnosa.

Z integrativnim pristopom želimo posamezniku pomagati vzpostaviti celostno delovanje tako na miselni kot vedenjski, čustveni in duhovni ravni. V psihoterapevtskem procesu raziskujemo klientovo zgodbo, mu pomagamo širiti meje zavedanja, da pride v stik s svojimi spomini, željami, hrepenenji, občutki, mislimi. To mu pomaga osvetliti in na novo spoznati tiste dele sebe, ki so se skozi življenje zaradi različnih razlogov »izgubili«, zvodeneli, morda skrili. Psihoterapevt pomaga klientu iskati pot vzpostavljanja stika s seboj in integracije odcepljenih delov. Skupno potovanje prinaša varnost za predelavo bolečih spominov in travm, postopno opuščanje obrambnih mehanizmov, različna čutenja, poskuse učenja in prakticiranja novih vedenj.

Izobraževanje iz Integrativne psihoterapije na SFU Ljubljana zato vključuje tri bistvene stebre edukativnega procesa, ki so pomembni za razvoj kvalitetne osebne in strokovne drže ter psihoterapevtskih kompetenc in znanj:

  • kvalitetno (teoretično) znanje – seminarji temeljijo na prepletu izkustvenega dela in spoznavanja teoretičnih konceptov,
  • intenzivna praksa – študent je vključen v redno psihosocialno, psihiatrično in psihoterapevtsko prakso, ki je ves čas spremljana s supervizijo in mentorstvom,
  • osebni razvoj – študent je vključen v skupinsko in individualno osebno izkušnjo.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 3.200 €.

Prejšnji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
222SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se