Italijanistika

Način študija:
Redni
Stopnja:
Univerzitetni
Univerza:
Univerza na Primorskem
Zavod:
Fakulteta za humanistične študije UP
Trajanje študija:
REDNI študij (4 leta)
ECTS kreditnih točk:
240 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Diplomirani italijanist (UN)
Kraj izvajanja:
Koper

O študijskem programu

Diplomanti razvijejo visoko raven sporazumevalne zmožnosti v italijanščini, poglobijo in pridobijo nova znanja s področja italijanskega jezika ter književnosti. Seznanijo se z različnimi metodologijami znanstvenega raziskovanja in razvijajo veščine kritičnega razmišljanja ter samostojnega dela. Pridobljeno znanje in spretnosti se naučijo uporabiti v praksi.

Študij poleg temeljnih vsebin ponuja še posebna znanja o mladinski književnosti, italijanski dramatiki, italijanski književnosti in filmu, fonetiki in fonologiji italijanskega jezika, računalništvu v jezikoslovju, korpusni metodi v mikrojezikih, medkulturni komunikaciji in psiholingvistiki.

Diplomanti se lahko zaposlijo kot svetovalci, moderatorji, koordinatorji, tajniki, pisci besedil, lektorji, redaktorji, ali uredniki v kulturno-umetniških ustanovah, časopisnih, televizijskih in radijskih uredništvih, založništvu in oglaševalskih agencijah, turizmu in drugih gospodarskih panogah ter v javnih službah, uradih, na občini, v krajevni skupnosti.
Lahko pa nadaljujejo študij na enopredmetnem ali dvopredmetnem pedagoškem magistrskem študijskem programu Italijanistike.

Vpisni pogoji

  • Opravljena splošna matura ali
  • opravljena poklicna matura v kateremkoli srednješolskem programu in izpit iz maturitetnega predmeta tuji jezik – italijanščina ali italijanščina kot jezik okolja na narodno mešanem območju – če je kandidat navedeni predmet že opravljal pri poklicni maturi, pa izpit iz kateregakoli drugega maturitetnega predmeta, ali
  • pred 1.6.1995 uspešno zaključen katerikoli štiriletni srednješolski program.
Prejšnji članek
Naslednji članek
30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
292SledilciSledite