Kiparstvo

Način študija:
Redni, Izredni
Stopnja:
Magistrski
Univerza:
Univerza v Ljubljani
Zavod:
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje UL
Trajanje študija:
REDNI in IZREDNI študij (2 leti)
ECTS kreditnih točk:
120 KT za celotni študij
Pridobljen naziv:
Magister kiparstva
Kraj izvajanja:
Ljubljana

O študijskem programu

Cilj programa je izobraževanje študentov v samostojne ustvarjalce, ki bi poznali in obvladovali ne le tista znanja in izkušnje, katera jim omogočajo izdelavo samostojnih umetniških del, pač pa tudi znanja in izkušnje s področij, na katera se lahko njihove sposobnosti vežejo: galerijski sistem, sistemi predstavljanja in razstavljanja, družbene in socialne funkcije umetnosti ter njeni pomeni pri integracijskih procesih v družbi.

Pri magistrskem drugostopenjskem študiju se študente usmerja k poglobljenim znanjem in sposobnostim za umetniško izražanje ter v umetniško raziskovanje, ki v pogojih neprestanega razvoja umetnosti, širjenja tehnik, medijev in pristopov predstavlja tisti element umetniškega dela, ki omogoča širino, razvoj in perspektivo, prihodnost razsežnost in odprt pristop k umetnosti danes.

Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – uspešno opravljen preizkus posebne nadarjenosti.
  • Končan katerikoli študijski program 1. stopnje: slikarstvo, grafika, novi mediji, kiparstvo, likovna umetnost, ali
  • končan študijski program 1. stopnje z drugih študijskih področij ter če je potrebno, pred vpisom opravjene študijske obveznosti, ki so bistvene za uspešen študij, v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program sprejet pred ZViS 2004 ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za uspešen študij, v obsegu od 10 do 60 KT.

Šolnina

Za izredni študij, posamezni letnik: 2.600€.

30,075OboževalciVšečkaj
3,625SledilciSledite
94SledilciSledite
292SledilciSledite
73NaročnikovNaročite se