Kiparstvo

  Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana

  ⏲️ Vrsta in trajanje študija: REDNI in IZREDNI študij (2 leti) Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana
  ? ECTS kreditnih točk: 120 KT za celotni študij
  ? Pridobljen naziv: Magister kiparstva
  ?️ Kraj izvajanja: Ljubljana

  O študijskem programu

  Cilj programa je izobraževanje študentov v samostojne ustvarjalce, ki bi poznali in obvladovali ne le tista znanja in izkušnje, katera jim omogočajo izdelavo samostojnih umetniških del, pač pa tudi znanja in izkušnje s področij, na katera se lahko njihove sposobnosti vežejo: galerijski sistem, sistemi predstavljanja in razstavljanja, družbene in socialne funkcije umetnosti ter njeni pomeni pri integracijskih procesih v družbi.

  Pri magistrskem drugostopenjskem študiju se študente usmerja k poglobljenim znanjem in sposobnostim za umetniško izražanje ter v umetniško raziskovanje, ki v pogojih neprestanega razvoja umetnosti, širjenja tehnik, medijev in pristopov predstavlja tisti element umetniškega dela, ki omogoča širino, razvoj in perspektivo, prihodnost razsežnost in odprt pristop k umetnosti danes.

  Vpisni pogoji

  • Za vse kandidate – uspešno opravljen preizkus posebne nadarjenosti.
  • Končan katerikoli študijski program 1. stopnje: slikarstvo, grafika, novi mediji, kiparstvo, likovna umetnost, ali
  • končan študijski program 1. stopnje z drugih študijskih področij ter če je potrebno, pred vpisom opravjene študijske obveznosti, ki so bistvene za uspešen študij, v obsegu od 10 do 60 KT, ali
  • končan visokošolski strokovni študijski program sprejet pred ZViS 2004 ter pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za uspešen študij, v obsegu od 10 do 60 KT.

  Šolnina

  Za izredni študij, posamezni letnik: 2.600€.

  Prejšnji članekIndustrijsko in unikatno oblikovanje
  Naslednji članekOblikovanje vizualnih komunikacij
  marketing [afna] nevtron.eu

  Marketing